Χρηματιστήριο & Αγορές

Quest: Mega deal και εισροή 93 εκατ από την πώληση της Cardlink

Quest: Mega deal  και εισροή 93 εκατ από την πώληση της Cardlink
Yπεγράφη συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink AE και Cardlink One ΑΕ
Σχετικά Άρθρα
Η Quest Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink AE και Cardlink One ΑΕ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.
O όμιλος Quest, αποφάσισε να πουλήσει τις συμμετοχές από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. ευρώ  με υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest Συμμετοχών για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, το enterprise value για την Cardlink διαμορφώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ ποσοστό 7,5% της Cardlink θα το διατηρήσει ο CEO της Cardlink Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

«H ηγετική θέση της Cardlink σε συνδυασμό με την παγκόσμια ισχύ, την κορυφαία τεχνολογία και την εξειδίκευση στον τομέα των πληρωμών της Woldline θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύσσει τον κύκλο εργασιών της με διψήφια ποσοστά τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Wordline.

Ο Γιώργος Δρυμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardlink, δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την εταιρεία μας.
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος του Worldline Group. Αυτή η εξέλιξη θα ενισχύσει τη θέση μας στην ελληνική αγορά ως κορυφαίου παίκτη στην εξέλιξη του κλάδου πληρωμών και θα μας δώσει πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα ενισχύσουν την προσφορά μας και θα προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους εμπόρους και τους τραπεζικούς πελάτες μας».

Όσον τα δεδομένα του Α΄ τριμήνου και το teleconference με τους επενδυτές

Παράλληλα με τις επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στο νέο κέντρο διαλογής της ACS, η Quest Συμμετοχών, αναζητά ευκαιρίες για να βελτιώσει την ανάπτυξή της.
 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τη διοίκηση, οι επενδυτικές δαπάνες ενδέχεται να αυξηθούν σημαντικά το 2021 έναντι του 2020, με την εταιρεία να εστιάζει σε εξαγορές προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της.
Μεταξύ αυτών, εστιάζει σε νέα αιολικά πάρκα, στην πληροφορική αλλά και εξαγορές και συγχωνεύσεις σε άλλους κλάδους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>