Επικαιρότητα

Η κατ' ιδίαν συνομιλία Δένδια με Cavusoglu: «Απαράδεκτη η εμμονή στο casus belli» - Στο τραπέζι Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειος

Η κατ' ιδίαν συνομιλία Δένδια με Cavusoglu: «Απαράδεκτη η εμμονή στο casus belli» - Στο τραπέζι Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειος
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε το απαράδεκτο της εμμονής στο «casus belli» εφόσον η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο
Εφ' όλη της ύλης φαίνεται πως ήταν η κατ' ιδίαν συνομιλία του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu, στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί είχαν μια ειλικρινή συζήτηση, όπου τέθηκαν οι παραβιάσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το απαράδεκτο της εμμονής στο «casus belli».
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι αλληλένδετες.
Ο κ. Δένδιας -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- επεσήμανε ότι έχουν γίνει συγκρατημένα βήματα διαλόγου όπως η επανάληψη των διερευνητικών επαφών, οι πολιτικές διαβουλεύσεις, η τηλεδιάσκεψη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και πιο πρόσφατα η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς.

Απαράδεκτη η εμμονή στο «casus belli»

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάσσεται υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την Τουρκία, πάντα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, υπογράμμισε το απαράδεκτο της εμμονής στο «casus belli» εφόσον η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, κάτι που επανέλαβε και ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης