Μiller (Arena): Η Αυστραλία έχει τις βάσεις για να εξελιχθεί σε γίγαντα των ΑΠΕ

Μiller (Arena): Η Αυστραλία έχει τις βάσεις για να εξελιχθεί σε γίγαντα των ΑΠΕ
Η δημιουργία πρόσθετης ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στην ιδέα ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να γίνει καθαρός εξαγωγέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Σε παγκόσμιο γίγαντα των ΑΠΕ θα μπορούσε να εξελιχθεί η Αυστραλία, παράγοντας έως και δέκα φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι καταναλώνεται σήμερα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αυστραλιανής Ένωσης ΑΠΕ (Αrena). Το 2019, σε ομιλία του, ο Miller είχε πει ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να στοχεύει στην παραγωγή πολύ περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ό, τι καταναλώνεται σήμερα συνολικά στην Αυστραλία έως και 700%.

Σε πρόσφατη επίσης ομιλία του, ανέβασε τον πήχη, επισημαίνοντας ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να παράγει έως και δέκα φορές περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια που απαιτείται για την κάλυψη της τοπικής ζήτησης. «Βλέπουμε ένα μέλλον όπου η Αυστραλία παράγει χιλιάδες TWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Πέντε έως δέκα φορές περισσότερο από ό, τι παρέχεται από το ηλεκτρικό μας σύστημα σήμερα. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την παροχή φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης μηδενικών εκπομπών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των μεταφορών και της βαριάς βιομηχανίας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Το σκεπτικό

Η δημιουργία πρόσθετης ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στην ιδέα ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να γίνει καθαρός εξαγωγέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και να μετατρέψει μεγάλα τμήματα της οικονομίας που καταναλώνουν σήμερα ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ή ανανεώσιμο υδρογόνο. Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή μηδενικών εκπομπών, το υδρογόνο μπορεί να προσφέρει ένα μονοπάτι για τη μείωση των εκπομπών σε δύσκολους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και των μεταφορών.

Ο Αυστραλιανός Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει την ευθύνη να παρέχει χρηματοδότηση σε αναδυόμενες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επιτρέπει σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν το μερίδιο αγοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτό περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 103 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη τριών νέων εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου - μερικά από τα πρώτα έργα μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμης παραγωγής υδρογόνου στην Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης