Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Iberdrola: Απόκτηση 1.000 ταχυφορτιστών ηλ.οχημάτων από την Wallbox - Εύρος 100 km σε 15'

Iberdrola: Απόκτηση 1.000 ταχυφορτιστών ηλ.οχημάτων από την Wallbox - Εύρος 100 km σε 15'
Ο φορτιστής Supernova δίνει στα ηλεκτρικά οχήματα εύρος 100 km σε χρόνο επαναφόρτισης μόλις 15 λεπτών

Στην απόκτηση των πρώτων γρήγορων φορτιστών Supernova από τον κατασκευαστή έξυπνων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων Wallbox προχώρησε η Iberdrola για τις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Η εν λόγω συμφωνία ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Iberdrola, Ignacio Galán, και τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Wallbox, Enric Asunción, κατά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ταχυφορτιστή στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ενέργειας στη Μαδρίτη.

Με αυτήν τη συμφωνία, η Iberdrola συνεχίζει να επιταχύνει το παγκόσμιο επενδυτικό της σχέδιο ηλεκτροκίνησης. Η συμφωνία υποστηρίζει επίσης μια νέα επιχειρηματική γραμμή από την Wallbox, για γρήγορη επαναφόρτιση σε δημόσιους δρόμους και συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Η Iberdrola είναι ο κύριος μέτοχος της Wallbox από τον Ιούνιο του 2019.

Χαρακτηριστικά, ο Ignacio Galán υποστήριξε τόνισε την «ανάγκη να εργαστούμε με αποφασιστικότητα για την επίτευξη οικονομίας χωρίς εκπομπές, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τη βιομηχανία μας και δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η συμφωνία ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ μιας τεχνολογικής εταιρείας, όπως η Wallbox, με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ενέργειας, όπως η Iberdrola, και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να θέσουμε όλους τους πόρους και τις γνώσεις μας στην υπηρεσία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας».

Ο Enric Asunción, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wallbox, σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία εγκαινιάζει ένα σημαντικό στάδιο για την ανάπτυξη της εταιρείας στο δημόσιο τμήμα ταχείας επαναφόρτισης. Είμαστε υπερήφανοι που συμβαδίζουν οι στόχοι μας με την Iberdrola».

Ο φορτιστής Supernova έχει ισχύ εξόδου 60 kW που δίνει στα ηλεκτρικά οχήματα εύρος 100 km σε χρόνο επαναφόρτισης μόλις 15 λεπτών. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του το καθιστά ενεργειακά αποδοτικό και κατάλληλο για μαζική παραγωγή, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της ανάπτυξης υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε δημόσιους δρόμους. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα παραχθεί για την ευρωπαϊκή αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους στο νέο αειφόρο εργοστάσιο της Wallbox, το οποίο θα απασχολεί 350 άτομα στη Zona Franca της Βαρκελώνης.

Η Iberdrola συνεχίζει την επέκτασή της στην ηλεκτροκίνηση της Ισπανίας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει περισσότερες από 50 συμφωνίες ανάπτυξης υποδομής με διοικήσεις, ιδρύματα, εταιρείες, πρατήρια καυσίμων, αντιπροσώπους και κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Προσφέρει επίσης ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, με επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα εντείνει την ανάπτυξη σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης