Ενέργεια

Tesla: Ανάκληση προβληματικών Model 3 από Κίνα και ΗΠΑ

Tesla: Ανάκληση προβληματικών Model 3 από Κίνα και ΗΠΑ
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δωρεάν ελέγχους και επισκευές των οχημάτων

Στην ανάκληση 734 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Model 3 από την Κίνα προχωρά η Tesla, μετά από απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της ασιατικής χώρας.

Τα οχήματα παρήχθησαν το 2019 στη Σαγκάη και παρουσίασαν προβλήματα στις ζώνες ασφαλείας και στα ελαστικά, ενώ η Tesla ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δωρεάν ελέγχους και επισκευές των οχημάτων.

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC, η απόφαση έρχεται μετά από την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων της Tesla σε ΗΠΑ και Κίνα τους τελευταίους μήνες, ενώ το Πεκίνο έχει θέσει σε αυστηρούς ελέγχους τα οχήματα της εταιρείας του Έλον Μασκ λόγω προβλημάτων που έχουν αναφέρει οι οδηγοί και τα κινεζικά media.

Σημειώνεται πως τα Model 3 βρίσκονται στα 3 μοντέλα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην ηπειρωτική Κίνα.

21_3.jpg

Το ίδιο έργο και στις ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι χθες (2/6) το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία ανακάλεσε 5.974 οχήματα στις ΗΠΑ. Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένα κάποια από τα μοντέλα «3» που κυκλοφόρησαν το διάστημα 2019-2021 και «Y» που βγήκαν στην αγορά τη χρονική περίοδο 2020-2021.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις βίδες συγκράτησης που έχουν οι δαγκάνες των φρένων, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια πίεσης των ελαστικών.

Σε κοινή ανακοίνωση της Tesla με τον Εθνικό Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας, αναφέρεται ότι δεν υπήρξαν αναφορές ατυχημάτων ή τραυματισμών που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ τονίζεται πως η εταιρεία θα επιθεωρήσει τις βίδες συγκράτησης των οχημάτων, προκειμένου να τις σφίξει ή να τις αντικαταστήσει όπως είναι απαραίτητο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης