Στην «πρίζα» αιολικό project 250 MW της RWE στις ΗΠΑ

Στην «πρίζα» αιολικό project 250 MW της RWE στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/3 της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου RWE

Την εμπορική λειτουργία του χερσαίου αιολικού πάρκου Scioto Ridg, ισχύος 250 MW  ξεκίνησε στις ΗΠΑ, η RWE Renewables. Το εν λόγω project τροφοδοτείται από 75 στροβίλους της Siemens Gamesa και αντιπροσωπεύει το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας της RWE στο Οχάιο.

Πρόκειται για το 28ο χερσαίο αιολικό πάρκο της RWE στις ΗΠΑ και έχει την ικανότητα να παρέχει καθαρή ενέργεια για περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά.

Τα potentials του Οχάιο

Το Οχάιο έχει τεράστιες δυνατότητες για μελλοντικά έργα, καθώς η αιολική ενέργεια παρέχει λιγότερο από το 2% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία.

Επιπλέον, το Οχάιο έχει μια μακρά ιστορία βιομηχανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 εργοστασίων που σχετίζονται με τον άνεμο - το μεγαλύτερο μέρος κάθε μεμονωμένης πολιτείας στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε: «Προχωράμε μπροστά με την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ΗΠΑ είναι μία από τις στρατηγικές μας περιοχές-στόχους. Το χερσαίο αιολικό πάρκο μας Scioto Ridge σηματοδοτεί την επιτυχημένη είσοδο στην αγορά του Οχάιο».

Σχετικά με την επιλογή της τοποθεσίας, είπε ότι: «προσφέρει ιδανικές συνθήκες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε αυτό το έργο στο δίκτυο, το οποίο μπορεί να παρέχει καθαρή ενέργεια για περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά».

Η σχέση RWE – ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/3 της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου RWE, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου για την ανάπτυξη της δραστηριότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η RWE κατασκευάζει, κατέχει και διαχειρίζεται μερικά από τα έργα υψηλότερης απόδοσης αιολικής, ηλιακής και ενεργειακής αποθήκευσης στις ΗΠΑ. Επιπλέον έχει συνάψει μια κοινοπραξία, τη «New England Aqua Ventus», που επικεντρώνεται στον πλωτό υπεράκτιο άνεμο στην πολιτεία του Maine.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης