Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Alekperov: Η Lukoil αναμένει από τον ΟΠΕΚ + να συμφωνήσει σε αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο

Alekperov: Η Lukoil αναμένει από τον ΟΠΕΚ + να συμφωνήσει σε αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο

Νέα έργα στην Κασπία ξεκινά η ρωσική εταιρεία

Ο Vagit Alekperov, ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας Lukoil δήλωσε την Πέμπτη 3/6/2021 ότι αναμένει ότι η ομάδα των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου, γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, είπε ότι η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ + για περιορισμούς παραγωγής πετρελαίου θα πρέπει να παραταθεί μόλις λήξει τον επόμενο Απρίλιο.
Ο ΟΠΕΚ + θα συναντηθεί την 1η Ιουλίου για να αποφασίσει για τα επίπεδα παραγωγής από τον Αύγουστο.
συμφωνία ΟΠΕΚ + πρέπει να παραταθεί, βοηθά στην πρόβλεψη της τιμής (πετρέλαιο). Οι συμμετέχοντες ενδέχεται να λάβουν απόφαση για μια μικρή αύξηση παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στην επόμενη συνάντηση", δήλωσε ο Alekperov.
Ο ΟΠΕΚ + την Τρίτη σφράγισε μια προηγούμενη απόφαση να προχωρήσει με την αύξηση της παραγωγής τους επόμενους δύο μήνες.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιό τους, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων με επικεφαλής τη Ρωσία θα προσθέσει 700.000 bpd τον Ιούνιο και 840.000 bpd τον Ιούλιο.

Αύξηση δαπανών

Ο Alekperov δήλωσε ότι η Lukoil σκοπεύει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες σε περίπου 600 δισεκατομμύρια έως 650 δισεκατομμύρια ρούβλια το επόμενο έτος καθώς ξεκινά νέα έργα όπως η παραγωγή στην Κασπία Θάλασσα.
Οι δαπάνες θα διαμορφωθούν έως και 490 δισεκατομμύρια ρούβλια φέτος, εξαιρουμένου του έργου West Qurna 2 στο Ιράκ.
Ο Alekperov είπε ότι η Lukoil σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή στο Block 10 στο Ιράκ στα τέλη του 2022 ή το 2023 με παραγωγή στα 30.000 bpd.
Είπε επίσης ότι η εταιρεία σκοπεύει να υπογράψει συμφωνία με το Καζακστάν για εξερεύνηση στο υπεράκτιο έργο Al Farabi.
Επεσήμανε ότι οι Ρώσοι παραγωγοί πετρελαίου αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε ταμείο πετρελαιοπηγών και ότι η εταιρεία θα αυξήσει τον όγκο γεώτρησης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς η πανδημία μειώνεται και η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται.
Για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει μερίδιο αγοράς μετά την ολοκλήρωση μιας παγκόσμιας συμφωνίας περικοπής παραγωγής το 2022, η Μόσχα είχε επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα για τις ημιτελείς πετρελαιοπηγές που θα μπορούσαν να αρχίσουν να λειτουργούν μόλις λήξει η συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης