Μ. Γραφάκος: Έως το τέλος του 2021 θα έχουν δημοπρατηθεί όλες οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων

Μ. Γραφάκος: Έως το τέλος του 2021 θα έχουν δημοπρατηθεί όλες οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων

Στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

Στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης και στη συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.


Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Χρήστος Καβαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), ο Γεώργιος Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ΚΕΔΕ, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας και ο Λάμπρος Δημητρόγιαννης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Γυπάκη.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιουνίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πορεία υλοποίησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Ανέφερε ότι προχωρούν τα έργα στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμούς, με άμεσο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2021.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες, γεγονός που συμβάλλει τόσο στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας, όσο και στην επίτευξη του στόχου της ταφής αποβλήτων σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030. Επίσης, σημείωσε ότι το σύνολο των αναγκαίων υποδομών έχει πλέον χωροθετηθεί.

Μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Πατρών με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στη δημοπράτηση της ΜΕΑ Αχαΐας, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης