Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Άλμα» των πωλήσεων της Tesla στην Κίνα τον Μάιο

«Άλμα» των πωλήσεων της Tesla στην Κίνα τον Μάιο
Οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν 1,1% σε 1,66 εκατ. αυτοκίνητα τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι,

Η Tesla πούλησε 33.463 κατασκευασμένα στην Κίνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, σημειώνοντας "άλμα" 29% από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA).

Οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν 1,1% σε 1,66 εκατ. αυτοκίνητα τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε η CPCA σύμφωνα με το Reuters.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα - που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της - παρακολουθούνται στενά ως ένδειξη της υγείας της αμερικανικής εταιρείας στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, όπου η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και όπου αλλάζει συχνά τις στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσελκύσει πελάτες.

Σημειώνεται πως η Tesla είχε πουλήσει 25.845 οχήματα τον Απρίλιο, από 35.478 τον Μάρτιο.

Το αποτύπωμα στην Κίνα

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αυξήσει την εστίασή της στην Κίνα τα τελευταία δύο χρόνια. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η Tesla ξεκίνησε να παρασκευάζει οχήματα σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Σαγκάη το 2019 και πέρυσι άρχισε να παραδίδει τα οχήματα Model 3 που κατασκευάστηκαν εκεί σε πελάτες στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 και το μοντέλο 3 ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είχε επίσης συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Li Keqiang το 2019.

Οι ευνοϊκές πολιτικές της Κίνας απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δώσει ώθηση στη δημιουργία μιας σειράς νεοσύστατων επιχειρήσεων που ελπίζουν να ανταγωνιστούν την Tesla όπως η Nio και η Xpeng Motors, αν και οι πωλήσεις τους εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από τις Tesla.

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης