Ενέργεια

Συγχωνεύονται KKR, Independence και Contango με στόχο όμιλο 5,7 δισ. δολαρίων

Συγχωνεύονται KKR, Independence και Contango με στόχο όμιλο 5,7 δισ. δολαρίων
Η συνδυασμένη επιχείρηση θα διευθύνεται από την Energy Real Assets της KKR και ο David Rockecharlie, επικεφαλής της KKR Energy Real Assets, θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος

Η KKR & Co's ,Independence Energy LLC και η Contango Oil & Gas Co θα συγχωνευθούν σε μια συμφωνία μετοχών για τη δημιουργία μιας εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου με αξία περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα επικεντρωθεί ενοποιήσεις.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες, είναι η τελευταία σε μια σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών, καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης μετά τους εμβολιασμούς αύξησε τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Τόσο η Independence, που δημιουργήθηκε και διαχειρίστηκε η ομάδα Energy Real Assets της KKR, όσο και η Contango, παράγουν περιουσιακά στοιχεία από το Rockies στο Colarado, την Permian στο Τέξας και τις λεκάνες Mid-Continent
Οι μέτοχοι της Independence θα κατέχουν περίπου το 76% και οι επενδυτές της Contango θα κατέχουν την υπόλοιπη συνδυασμένη εταιρεία μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να παράγει 108.000 έως 114.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα το 2022, με προσαρμοσμένα βασικά κέρδη μεταξύ 750 εκατομμυρίων και 800 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με βάση την τιμή κλεισίματος της Contango των 5,62 δολαρίων τη Δευτέρα, η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει αρχική κεφαλαιοποίηση αγοράς μετοχών περίπου 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συνδυασμένη επιχείρηση θα διευθύνεται από την Energy Real Assets της KKR και ο David Rockecharlie, επικεφαλής της KKR Energy Real Assets, θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος.

Ο πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Contango, John Goff, θα είναι ο πρόεδρος της συνδυασμένης εταιρείας, η οποία θα εδρεύει στο Χιούστον.
Αναμένεται να λειτουργήσει με ένα νέο όνομα και σχεδιάζει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η KKR θα λάβει μια ειδική κατηγορία μη οικονομικών προτιμώμενων μετοχών που της παρέχει την εξουσία να διορίζει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και ορισμένα δικαιώματα συγκατάθεσης για ενέργειες όπως η εμφάνιση χρεών, αλλαγές αξιωματικών, συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης