Ενέργεια

Tesla: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Model S 'Plaid' - Μοντέλο υψηλών επιδόσεων - Βίντεο

Tesla: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Model S 'Plaid' - Μοντέλο υψηλών επιδόσεων - Βίντεο
Το νέο μοντέλο  κοστίζει 129.990 δολάρια
Τις παραδόσεις του νέου Model S Plaid ξεκίνησε η Tesla σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Πρόκειται για μια έκδοση υψηλής απόδοσης του εμβληματικού ηλεκτρικού sedan της εταιρείας, που έκανε το δοκιμαστικό στο Fremont της Καλιφόρνια.


Ο CEO της εταιρείας, Elon Musk υπογράμμισε ότι το νέο μοντέλο, «θα είναι γρηγορότερο από την Porsche αλλά ασφαλέστερο από τη Volvo». Στη συνέχεια, είπε ότι: «Είμαστε σε παραγωγή και θα παραδώσουμε τα πρώτα 25 αυτοκίνητα τώρα και στη σύντομα θα πρέπει να φτάσουμε σε μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα την εβδομάδα και χίλια αυτοκίνητα την εβδομάδα το επόμενο τρίμηνο».

Επίσης εξήγησε τη φιλοσοφία πίσω από αυτό το «ακραίο» μοντέλο: «Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που παραδώσαμε το πρώτο Model S, το πρώτο που παράχθηκε εδώ στο Fremont, και νομίζω ότι τώρα με το Plaid το πήγαμε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Γιατί όμως να φτιάξουμε αυτό το τρελά γρήγορο αυτοκίνητο; Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για την αειφόρο ενέργεια, που είναι ότι πρέπει να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα αυτοκίνητα βιώσιμης ενέργειας μπορούν να είναι τα γρηγορότερα αυτοκίνητα, μπορούν να είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα με κάθε τρόπο».

Το «περιεχόμενο»

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla, είναι και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η αμερικανική εταιρεία. Ενσωματώνοντας φρέσκια τεχνολογία στις μπαταρίες και στα ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδει 1.020 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 60 μίλια/ώρα (97 χλμ/λωρα) σε 1,99 δευτερόλεπτα και να φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 320 χλμ/ώρα. Η εμβέλειά του μπορεί να φτάσει περίπου στα 630 χιλιόμετρα. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί ο ιδιαίτερα χαμηλός συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, που είναι μόλις 0,208.

9000_1.jpg

Περί αυτοματισμού

Σχετικά με το Autopilot  στο Μοντέλο S Plaid, διευκρίνισε ότι οι κορυφαίες επιλογές Full Self Driving δεν κάνουν τα αυτοκίνητα της εταιρείας να οδηγούν αυτόματα. Αντ 'αυτού, είναι συστήματα βοηθείας προς τους οδηγούς, οι οποίοι είναι απαραίτητο να έχουν συνεχή εποπτεία και έλεγχο των κινήσεών τους.

Τέλος, το νέο μοντέλο, το οποίο κοστίζει 129.990 δολάρια έναντι 79.990 δολαρίων που κοστίζει το Model S (έκδοση long-range).

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης:



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης