Τελευταία Νέα
Ενέργεια

General Motors: Επένδυση 35 δισ. δολ. στην ηλεκτροκίνηση ως το 2025

General Motors: Επένδυση 35 δισ. δολ. στην ηλεκτροκίνηση ως το 2025
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής αγωνίζεται για να ξεπεράσει την Tesla που έχει ηγετική θέση στην χώρα, έναντι των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα (16/6) ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, αύξηση 30% από τα σχέδια που ανακοινώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με το CNBC.

Tα πρόσθετα χρήματα που προέκυψαν από την κερδοφορία του α΄ εξαμήνου θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της διάθεσης των EV και την επιτάχυνση της παραγωγής των τεχνολογιών της μπαταρίας και των κυψελών καυσίμου. Μάλιστα, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δύο νέες εγκαταστάσεις μπαταριών στις ΗΠΑ, εκτός από δύο που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ο ανταγωνισμός

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής αγωνίζεται για να ξεπεράσει την Tesla που έχει ηγετική θέση στην χώρα, έναντι των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Volkswagen. Η GM σκοπεύει να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύρια EV ετησίως έως το 2025.  «Επενδύουμε επιθετικά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να διασφαλίσουμε ότι η GM οδηγεί όλες της τις πτυχές σε ένα βιώσιμο μέλλον» δήλωσε η CEO της εταιρείας, Mary Barra.

Τα σχέδια της GM για επέκταση της σειράς ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και της τεχνολογίας έχουν επαινεθεί από τη Wall Street. Η μετοχή της έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τότε που έφτασε στο χαμηλό 12 μηνών των 23,33 δολαρίων τον περασμένο Ιούλιο (στα 61 δολ. διαπραγματεύεται σήμερα).

Ο CFO Paul Jacobson δήλωσε την Τετάρτη ότι η GM αναμένει να προσφέρει καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο παρά την παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών που επηρεάζει τη βιομηχανία. Είπε ότι η GM αναμένει προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη μεταξύ 8,5 δισεκατομμυρίων και 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, από περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα σχέδια προ COVID

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα το λουκέτο των εργοστασίων αυτοκινήτων, η GM δήλωσε αρχικά ότι θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Η δαπάνη αυτή αυξήθηκε σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο καθώς προχώρησε σε ενισχυτικά προγράμματα οχημάτων και επιτάχυνε την παραγωγή μπαταριών.

Τέλος, οι νέες επενδύσεις της GM ανακοινώθηκαν πριν από τη σημερινή συνάντηση της Barra με την Πρόεδρο της Βουλής, Νancy Pelosi και άλλους Δημοκρατικούς για να συζητήσουν το θέμα των εκπομπών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης