Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Blinken: Οι ΗΠΑ θεωρούν ακόμα τον αγωγό Nord Stream 2 ως ένα επικίνδυνο έργο

Blinken: Οι ΗΠΑ θεωρούν ακόμα τον αγωγό Nord Stream 2 ως ένα επικίνδυνο έργο
Ο αγωγός Nord Stream 2 αποτελεί πολυεθνική κοινοπραξία και έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων

Εξακολουθούν να θεωρούν τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2 επικίνδυνο οι ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken μετά από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas.

«Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη φιλία και θέλουμε να την κάνουμε ακόμα πιο δυνατή αν και δεν συμφωνούμε πάντα. Ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ μιλήσαμε σήμερα για έναν από αυτούς τους τομείς διαφωνίας, τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, για τον οποίο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο Blinken.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως σχετικά με τον αγωγό «η Γερμανία έχει μια διαφορετική προσέγγιση, και αυτό μπορεί να συμβεί κατά καιρούς μεταξύ φίλων. Θα αντιμετωπίσουμε τις διαφωνίες μας, ενώ προχωράμε σε πολλούς άλλους τομείς».

Ο αγωγός Nord Stream 2 αποτελεί πολυεθνική κοινοπραξία και έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων, καθώς οι ΗΠΑ τον θεωρούν απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγωγός έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα σε ποσοστό 95%, με τον Joe Biden να δηλώνει τον περασμένο μήνα ότι είναι πολύ αργά για να σταματήσει το έργο καθώς θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να επιβληθούν κυρώσεις στους συμμάχους σε αυτή τη χρονική στιγμή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης