Ενέργεια

Με «σπασμένα φρένα» οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων στο ΗΒ το 2020

Με «σπασμένα φρένα» οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων στο ΗΒ το 2020
Η αγορά ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε την τιμή των 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών το 2020

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020, σύμφωνα με μια ετήσια ανασκόπηση της αγοράς που παρουσίασε  η Ένωση Ποδηλάτων (Bicycle Association) του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμεταδίδει το cyclingindustry.news.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι 160.000 ηλεκτρικά ποδήλατα πουλήθηκαν σε εξαιρετικές συνθήκες, η ανασκόπηση αποκάλυψε ότι σε κάθε τρία λεπτά πουλιόταν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.  Χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Δεδομένων Αγοράς, η οποία συγκεντρώνει ανώνυμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, η BA έχει προβλέψει ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί σε τριπλάσιο βαθμό τα προσεχή χρόνια.

Παράλληλα, η BA βοήθησε την κυβέρνηση στη δημιουργία ενός προγράμματος eCargoBike Grant 2 εκατομμυρίων λιρών, σχεδιασμένο να δώσει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να αγοράσουν για επαγγελματική χρήση.

Η αγορά ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε την τιμή των 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών το 2020, αύξηση της τάξεως του 45% από έτος σε έτος. Πιστεύεται ότι περίπου 64.000 θέσεις εργασίας αποδίδονται άμεσα στο εν λόγω τμήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δεδομένα στην Ελλάδα

Παρά την παρατηρούμενη αύξηση του ενδιαφέροντος, το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δε φαίνεται να έχει πείσει τους πολίτες. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 13.944 αιτήσεις συνολικά με τις τελικές υπαγωγές στο πρόγραμμα να φτάνουν τις 9.667. Πρέπει όμως να σημειωθεί ό,τι πάνω από τα 2/3 αφορούν σε ηλεκτρικά ποδήλατα και δίκυκλα. Πολύ αργά φαίνεται να κινούνται και οι εκταμιεύσεις που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχουν φτάσει συνολικά ούτε το ένα εκατομμύριο ευρώ για λιγότερα από 1.000 οχήματα στο σύνολο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης