Επιχειρήσεις

Στη γραμμή εκκίνησης ο διαγωνισμός για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης

Στη γραμμή εκκίνησης ο διαγωνισμός για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης
«Πράσινο φως» άναψε για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του οδικού έργου της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

«Πράσινο φως» άναψε για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του οδικού έργου της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) που έρχεται να προστεθεί στον «πυρετό» των οδικών δημοπρατήσεων της τελευταίας περιόδου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς τον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση του λιμανιού με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.Πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι καθώς και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.

Πέραν των εργασιών οδοποιίας, για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σειρά τεχνικών έργων (άνω διαβάσεις, αποχετεύσεις ομβρίων, μετατοπίσεις δικτύων Ο.Κ.Ω. κ.ά.).Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, με μήκος 3,6 χλμ., θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2024.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης