Κατασκευή 4 φωτοβολταϊκών έργων 234 MW στην Ισπανία από την Statkraft

Κατασκευή 4 φωτοβολταϊκών έργων 234 MW στην Ισπανία από την Statkraft
Τα συγκεκριμένα έργα θα δημιουργήσουν 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή για την κατασκευή των έργων

Η Statkraft κατασκευάζει τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα στη νότια Ισπανία με συνολική χωρητικότητα 234 MW. Όπως αναφέρεται, οι συγκεκριμένες φωτοβολταϊκές μονάδες αναμένεται να τεθούν σε σύνδεση έως το 2022.

Επίσης, τα συγκεκριμένα έργα θα δημιουργήσουν 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή για την κατασκευή των έργων. Ο Raul Morales, Διευθύνων Σύμβουλος της Soltec Power Holdings, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υπογραφή αυτού του νέου συμβολαίου με τη Statkraft. Αυτό το ορόσημο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Soltec προς την Ισπανία, όπου ιδρύθηκε η εταιρεία και, φυσικά, για την ενεργειακή μετάβαση και το στόχο της επίτευξης μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Ομοίως, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων όπου βρίσκεται το έργο αποτελεί προτεραιότητα για τη Soltec και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την περιοχή και τις κοινότητές της με αυτόν τον τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Statkraft σε συνεργασία με την νορβηγική εταιρεία Ocean Sun, ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του πρώτου τμήματος του πλωτού φωτοβολταϊκού στην Αλβανία. Το πλωτό φωτοβολταϊκό βρίσκεται στην λεκάνη Banja της Αλβανίας, όπου η Stakraft λειτουργεί ήδη υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ισχύος 72 MW.

Υπενθυμίζεται ότι η Statkraft έχει επιχειρηματική παρουσία στην Αλβανία από το 2007. Τα υδροηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φτάνοντας το 95% της εγκατεστημένης ενεργειακής ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης