European Energy: Βρήκε «συνέταιρο» για project 160 MW στη Δανία

European Energy: Βρήκε «συνέταιρο» για project 160 MW στη Δανία
Στόχος η κλιματική ουδετερότητα ως το 2029

Συνεργασία με τη δανική εταιρεία Sonderborg Forsyning για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 160 MW ανέπτυξε η European Energy. Όπως αναφέρεται, το αιολικό πάρκο «Little Belt South» θα επιτρέψει στο Δήμο Sonderborg να επιτύχει το όραμα ProjectZero του Δημοτικού Συμβουλίου για την ουδετερότητα του CO2 το 2029.

Η παρουσία της European Energy συνεπάγεται τις «απαραίτητες ικανότητες» στο αιολικό πάρκο 160 MW που θα αναπτυχθεί από την εταιρεία Lillebaelt Vind.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Sonderborg, Erik Lauritzen είπε: «Είναι μια win-win κατάσταση και για τις δύο πλευρές. Ενώ το κράτος θέτει το πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή, συχνά οι δήμοι και οι ιδιωτικές εταιρείες εκτελούν τα καθήκοντα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Είναι απαραίτητο για τη Δανία να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της πράσινης μετάβασης και η εν λόγω συμφωνία βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο των επενδυτικών επιλογών. Η υλοποίηση του έργου εξαρτάται από την έγκριση μιας ενημερωμένης εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον Δανικό Οργανισμό Ενέργειας, ακολουθούμενη από την έκδοση άδειας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy, Knud Erik εξέφρασε την χαρά του για την συμφωνία και το έργο, δηλώνοντας ότι: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Sonderborg Forsyning για να διασφαλίσουμε στην πόλη την ουδέτερη CO2 ηλεκτρική ενέργεια που θα υποστηρίξει την κλιματική αλλαγή της περιοχής μέχρι το 2029.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Δήμος Sonderborg απαιτεί την τεχνογνωσία μας σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα οποία έχουμε μια εκτεταμένη εμπειρία υλοποίησης από τη σχεδίαση έως τη σύνδεση δικτύου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης