Επικαιρότητα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη Δέλτα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη Δέλτα
Οι ειδικοί προειδοποιούν για υψηλό ιικό φορτίο

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, θα εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει συναγερμό.

Σαρηγιάννης: Κίνδυνος για 2.000 κρούσματα μ.ο τέλη του μήνα

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για 2.000 κρούσματα εβδομαδιαίο μέσο όρο μέχρι τα τέλη του μήνα έκρουσε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του 4ου κύματος… Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς, μάς δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας». 

Μιλώντας για ταχεία αύξηση κρουσμάτων, σημείωσε πως αν τα πράγματα πάνε οριακά άσχημα, δηλαδή χωρίς να μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλή αντίδραση, «μπορούμε να πάμε μέχρι τα 1.500 κρούσματα μέχρι τις 20 του μήνα στα περίπου 2.000 μέχρι τέλους του μήνα» μιλώντας με εβδομαδιαίους μέσους όρους.





Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης