Συνεργασία EEX και η Pexapark για την αντιστάθμιση κινδύνων στις τιμές ΑΠΕ

tags :
Συνεργασία EEX και η Pexapark για την αντιστάθμιση κινδύνων στις τιμές ΑΠΕ

Η EEX, η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε εμβληματικές συμβάσεις για την ευρωπαϊκή ενέργεια

 

To γερμανικό χρηματιστήριο ενέργειας EEX συνεργάζεται με την Pexapark, μια ελβετική εταιρεία διαχείρισης κινδύνων, για εμπορικές επενδυτικές λύσεις αντιστάθμισης των κινδύνων τιμών των ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων σε αγορές μετά το τέλος των επιδοτήσεων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Οι πελάτες της Pexapark θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα τιμών ηλεκτρικής ενέργειας EEX για να τους βοηθήσουν να αναλύσουν μελλοντικά εισοδήματα από νέα εργαλεία χρηματοδότησης που ονομάζονται συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPAs), ανέφεραν σε διαδικτυακό σεμινάριο.
Η εκδήλωση παρείχε λεπτομέρειες της συνεργασίας που ανακοινώθηκε αρχικά στους πελάτες πριν από μια εβδομάδα και με τιμές ορατές από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η EEX, η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε εμβληματικά συμβόλαια για την ευρωπαϊκή ενέργεια, με τις γερμανικές να είναι διαθέσιμες έως και τρία έως τέσσερα χρόνια μελλοντικά.
Τα χρονικά διαστήματα προκύπτουν από την αλληλεπίδραση μεταξύ των γεννητριών, οι οποίοι είναι φυσικοί αντισταθμιστές της μελλοντικής παραγωγής και των οικονομικών παραγόντων που στοιχηματίζουν σε αντίθετες τιμές, δήλωσε η Viviana Ciancibello, της EEX.

Οι πιο μακροπρόθεσμες συμφωνίες πραγματοποιούνται επί του παρόντος μέσω εξειδικευμένων εξωχρηματιστηριακών (OTC) διευκολύνσεων εγγραφής που υποστηρίζει η EEX μέσω του σκέλους εκκαθάρισης ECC. Για να επεκταθεί η κάλυψη τιμών, το χρηματιστήριο εργάζεται σε ένα έργο για την επέκταση των τιμών μέχρι και 10 χρόνια μελλοντικά για τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία αρχικά, δήλωσε η Ciancibello. Σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία με την Pexapark, τα γερμανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θα δημοσιεύονται αρχικά στην πλατφόρμα αναφοράς της ελβετικής εταιρείας, Pexaquote. Οι συμβάσεις σταθερής τιμής μεταξύ εταιρικών αγοραστών πράσινης ενέργειας, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς μεταξύ των επενδυτών και των δανειστών.
Η EEX ελπίζει να επωφεληθεί από τη συνεργασία για να προσεγγίσει νέους πελάτες και να ενισχύσει τη ρευστότητα, έχοντας επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο παραγώγων φυσικού αερίου από τις 28 Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης