Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman Sachs: Αβεβαιότητα για την παραγωγή αργού – Στα 80 δολ. το Brent το καλοκαίρι

Goldman Sachs: Αβεβαιότητα για την παραγωγή αργού – Στα 80 δολ. το Brent το καλοκαίρι

Σταδιακή αύξηση της παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους βλέπει ο επενδυτικός οίκος

 

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε την Τρίτη 6/7/2021 ότι η κατάρρευση των συνομιλιών για την παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ + δημιούργησε αβεβαιότητα για την πορεία παραγωγής του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα την εκτίμησή της για το Brent στα 80 δολάρια το βαρέλι για αυτό το καλοκαίρι και σταδιακή αύξηση της παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι Υπουργοί του Οργανισμού των Εξαγωγών Χωρών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, απέρριψαν τις συνομιλίες για την παραγωγή πετρελαίου τη Δευτέρα και δεν έθεσαν νέα ημερομηνία για επανάληψή τους, μετά από σύγκρουση την περασμένη εβδομάδα όταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέρριψαν μια πρόταση παράτασης οκτώ μηνών στις περικοπές.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα υψηλά πολυετή επίπεδα την Τρίτη, ενισχύμενες από το αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ.
"Οι διαφορές μεταξύ των δύο μερών φαίνονται να μπορούν να ξεπερασθούν καθώς συμφωνούν να αυξήσουν την παραγωγή στο τέλος του έτους με την ακόμη υψηλή αβεβαιότητα να παραμένει για τα ισοζύγια πετρελαίου του 2022, ενώ δεν είναι απαραίτητης οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη δέσμευση ", ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα.
Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε για περικοπές ρεκόρ παραγωγής περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) πέρυσι, καθώς η πανδημία έπληξε την αγορά.
Η Goldman διατήρησε την εκτίμησή της για μια σταδιακή αύξηση της παραγωγής κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ακολουθούμενη από παρόμοιες αυξήσεις στην παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις προβλέψεις του την αύξηση της ζήτησης, την αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας παραγωγής και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας, αναμένει από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική και τη Ρωσία να οδηγήσουν την παραγωγή σε ή σχεδόν τριμηνιαία ρεκόρ, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση όλων των προτιμήσεών τους.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης