Εξοικονομώ

Το ψυγείο και τα μάτια μας… Τι προσέχουμε για να έχουμε

Το ψυγείο και τα μάτια μας… Τι προσέχουμε για να έχουμε
Σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες και ειδικούς το εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 0 και 4 βαθμών Κελσίου είναι ιδανικό για συντήρηση

Την περίοδο του καλοκαιριού αγαπημένος προορισμός όλων εκτός από τη θάλασσα είναι και το ψυγείο! Λογικό άλλωστε καθώς εκτός από τα παγωτά, τα κρύα ροφήματα, προσφέρει και στιγμές δροσιάς με το άνοιγμά του.

Επομένως, οφείλουμε να το φροντίζουμε κατάλληλα για να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες του.

Κατάλληλες θερμοκρασίες

Επειδή στο ψυγείο –τόσο στον θάλαμο συντήρησης όσο και στον χώρο της κατάψυξης- τοποθετούμε ποικιλία τροφίμων που έχουν διαφορετική θερμοκρασία φύλαξης, θα πρέπει να επιλέξουμε μία θερμοκρασία λειτουργίας που να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή συντήρηση / κατάψυξη όλων των τροφίμων. Σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες και ειδικούς το εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 0 και 4 βαθμών Κελσίου είναι ιδανικό για συντήρηση.

Το καλοκαίρι, η καταλληλότερη θερμοκρασία για τον θάλαμο συντήρησης είναι οι 2oC (επιλέγοντας θερμοκρασία 0 βαθμών Κελσίου ενδεχομένως θα οδηγήσει στον σχηματισμό πάγου γύρω από ορισμένα τρόφιμα ή τις συσκευασίες τους) ενώ τον χειμώνα είναι κοντά στους 4oC.

Όχι ασφυκτικό γέμισμα. Είναι απαραίτητο για να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας στο εσωτερικό του και να μην αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος

Όχι συχνό ανοιγοκλείσιμο. Αυτό γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό, αλλοιώνονται τα τρόφιμα και αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος.


45_4.jpg

Όχι ζεστό φαγητό. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασία στον θάλαμο συντήρησης και στην αλλοίωση ορισμένων από τα υπόλοιπα τρόφιμα. Επίσης θα οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση.

Η σωστή ταξινόμηση των τροφίμων είναι σημαντική. Στα υψηλότερα ράφια τοποθετούμεε αυγά, αλλαντικά ή γαλακτοκομικά ενώ στα μεσαία ή χαμηλά ράφια μπορείς να τοποθετήσεις τα λαχανικά σου. Στα χαμηλότερα ράφια βάζουμε το κρέας ή το ψάρι. Στην πόρτα του ψυγείου μπορούμε να βάλουμε κρασί, μπύρα, κέτσαπ ή μουστάρδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης