Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Συμφωνία Σ. Αραβίας και ΗΑΕ – Πτώση πάνω από 2% για το αργό

Reuters: Συμφωνία Σ. Αραβίας και ΗΑΕ – Πτώση πάνω από 2% για το αργό

 Οι δύο παραγωγοί συμφώνησαν τα ΗΑΕ να αυξήσουν την βασική παραγωγή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC +

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη αφού το Reuters ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό που θα ξεκλειδώσει μια συμφωνία στον ΟΠΕΚ + για την ενίσχυση του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία.

Οι τιμές επέκτειναν τις απώλειές τους μετά από στοιχεία της κυβέρνησης που έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα.
Ενώ η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, στην όγδοη συνεχόμενη ισοπαλία τους, η πτώση επισκιάστηκε από την υστέρηση της ζήτησης βενζίνης. Τα αποθέματα βενζίνης (USOILG = ECI) αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Περί τις 19:52 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,80 %, στα 75,12 $ το βαρέλι κα το αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωνε πτώση 2,18%, στα 73,59 $ το βαρέλι.

Οι τιμές μειώθηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αφού οι δύο παραγωγοί του Κόλπου συμφώνησαν τα ΗΑΕ να αυξήσουν την βασική παραγωγή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας παραγωγής του OPEC +, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία αναμένεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για τα μέλη του ΟΠΕΚ + να επεκτείνουν μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής έως το τέλος του 2022, πρόσθεσαν οι πηγές.
Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΑΕ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον ΟΠΕΚ + στη βάση του και ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις.
Η διαφωνία μεταξύ του ηγέτη του ΟΠΕΚ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ οδήγησε σε κατάρρευση των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν νωρίτερα υπό πίεση αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 3% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, η πρώτη συρρίκνωση από το 2013, καθώς οι ελλείψεις ποσοστώσεων εισαγωγής, η συντήρηση των διυλιστηρίων και οι αυξανόμενες παγκόσμιες τιμές μείωσαν τις αγορές.
"Οι εισαγωγές μειώθηκαν καθώς οι αυξανόμενες τιμές του αργού πετρελαίου έχουν διαβρώσει τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων", ανέφερε ο Όμιλος Eurasia. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι οι παγκόσμιες αποσύρσεις από την αποθήκευση το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να είναι οι περισσότερες σε τουλάχιστον μια δεκαετία, επισημαίνοντας τις ποσότητες αποθεμάτων στις αρχές Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης