Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουλίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, αυξάνεται η ζήτηση καυσίμων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη.

Η έκθεση καθυστέρησε για μία ώρα λόγω τεχνικών ζητημάτων, ανέφερε η ΕΙΑ. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουλίου, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 4,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα διυλιστήρια διοχετεύουν αποθέματα αργού από τον Ιανουάριο του 2018, ως απάντηση στη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ ήταν σχετικά στάσιμη.
"Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν μειωθεί για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 εν μέσω συνεχιζόμενης αντοχής στις ροές διυλιστηρίων και στις εξαγωγές", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας εμπορευμάτων στο ClipperData.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο σε πάνω από 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η παραγωγή αργού αυξήθηκε στα 11,4 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2020, αλλά το ποσοστό αυτό θεωρείται ασταθές και λιγότερο αξιόπιστο από τα μηνιαία δεδομένα.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 22.000 bpd και τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου υποχώρησαν κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες. Τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και όταν η λειτουργία των διυλιστηρίων μειώθηκε λίγο.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 877.000 βαρελιών. Συνολικά, το παρεχόμενο προϊόν, ένδειξη της ζήτησης, ήταν 20,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, περίπου σύμφωνα με τα στοιχεία από δύο χρόνια πριν, πριν από την πανδημία. Τα εβδομαδιαία στοιχεία παρουσίασαν απότομη πτώση, ωστόσο. "Η σημαντική μείωση της ζήτησης βενζίνης και ντίζελ έχει πιέσει τις τιμές, παρόλο που τα αποθέματα αργού πετρελαίου συνέχισαν να αυξάνονται", δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης