Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της RWE στην υποβολή προσφορών για τον κύκλο υπεράκτιων αιολικών μισθώσεων στη Σκωτία

Συμμετοχή της RWE στην υποβολή προσφορών για τον κύκλο υπεράκτιων αιολικών μισθώσεων στη Σκωτία
Η RWE διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου

Και η RWE επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη διαδικασία της υποβολής προσφοράς για υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις στην δημοπρασία ScotWind 10 GW. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα, οι ScottishPower και Shell ανακοίνωσαν την από κοινού συμμετοχή στην εν λόγω δημοπρασία.

Η RWE είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ηγέτες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με ένα αξιοζήλευτο ιστορικό επιτυχούς ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας.

Αναφορικά με την ευκαιρία αυτή, η εταιρεία θεωρεί ότι: «Η διαδικασία ScotWind είναι ένα κρίσιμο βήμα για την κυβέρνηση της Σκωτίας να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της για 11 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030. Ως μακροχρόνιος συνεργάτης και επενδυτής στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών της Σκωτίας, η RWE είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζει αυτό μέσω της συμμετοχής μας

H επιτυχία στο ScotWind θα ξεκλειδώσει σημαντικές. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε ως αξιόπιστος συνεργάτης στη Σκωτία στην υλοποίηση των υπεράκτιων φιλοδοξιών της».

Η παρουσία της εταιρείας στη Σκωτία

Στην Σκωτία, η RWE έχει ήδη πάνω από 480 MW εγκατεστημένης ισχύος σε υδροηλεκτρικά και υπεράκτια αιολικά πεδία, με έναν τρέχοντα αγωγό ανάπτυξης άνω των 350 MW.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία, η οποία απασχολεί άμεσα περίπου 100 άτομα στην χώρα, έχει επενδύσει πάνω από 180 εκατομμύρια λίρες σε τοπικές επιχειρήσεις και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεισφέρει περισσότερα από 15 εκατομμύρια £ σε κοινότητες, μέσω της λειτουργίας των τρεχόντων έργων της.

Η RWE διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχοντας κατασκευάσει το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας (Blyth demonstrator, 2002) και την πρώτη εμπορική κλίμακα υπεράκτιου αιολικού πάρκου (North Hoyle 2004)

Η RWE θεωρείται ένας από τους κορυφαίους υπεράκτιους αιολικούς εταίρους, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη περίπου 2,4 GW επιχειρησιακής υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας και αναπτύσσει μερικά από τα πιο προηγμένα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο, για την υποστήριξη κυβερνητικών φιλοδοξιών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία κατασκευάζει υπεράκτια αιολικά πάρκα 1,4 GW Σοfia και 857 MW Triton Knoll. Η RWE προχωρεί επίσης σε τέσσερα έργα επέκτασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 2,6 GW. Tέλος, υπέβαλε προσφορά με επιτυχία για δύο νέους παρακείμενους υπεράκτιους ιστότοπους στη Dogger Bank, με πιθανή συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα 3 GW, στη δημοπρασία Leasing Offshore Wind Round 4 του Crown Estate.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης