Τελευταία Νέα

Γ. Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): Αύριο (22/7) θα καταθέσουμε γραπτώς τις ενστάσεις μας για το Market Reform Plan

Γ. Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): Αύριο (22/7) θα καταθέσουμε γραπτώς τις ενστάσεις μας για το Market Reform Plan
O ΔΑΠΕΕΠ έχει στηρίξει την ανάπτυξη των ΑΠΕ όλα αυτά χρόνια, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαρέντης

Τις ενστάσεις τους εξέφρασε ο ΔΑΠΕΕΠ μέσω του Προέδρου κ. Γιαρέντη, στην Ημερίδα της ΡΑΕ για τον «Οδικό χάρτη του Market Reform Plan και τον σχεδιασμό για την Αξιολόγηση Επάρκειας Πόρων σε εθνικό επίπεδο».

Σημειώνεται ότι είναι ζωτικής σημασίας θέμα η έγκριση του Market Reform Plan, δεδομένου ότι αποτελεί μία από τις δύο βασικές προϋποθέσεις για να υποβληθεί από τη χώρα μας αίτημα για τη δρομολόγηση Μηχανισμών Ισχύος, είτε Strategic Reserve, είτε Capacity Renumeration Mechanism.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαρέντης τόνισε ότι: «Παρ’ όλο που οι ΑΠΕ βρίσκονται στο επίκεντρο της ενεργειακής πολιτικής, του ΕΣΕΚ και της στοχευμένης πολιτικής στο Green Deal, εμείς διαπιστώνουμε την απουσία του ΔΑΠΕΕΠ από όλη αυτή τη διαδικασία. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο ΔΑΠΕΕΠ έχει στηρίξει την ανάπτυξη των ΑΠΕ και είμαστε αυτοί που λειτουργούμε την συγκεκριμένη αγορά είκοσι χρόνια. Εκκαθαρίζουμε, υπολογίζουμε, τιμολογούμε, αποζημιώνουμε πάνω από 1,5 εκατ. transactions ετησίως. Το ΕΧΕ είναι δημιούργημα δικό μας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ διευκρίνισε ότι: «Στο συγκεκριμένο υπό διαβούλευση κείμενο, εισάγεται η μελλοντική κατάσταση των διμερών συμβολαίων και μπαίνουν κάποια ζητήματα που αφορούν τις κρατικές εγγυήσεις και ενισχύσεις. Είναι κάτι για το οποίο, ο ΔΑΠΕΕΠ είναι ο επίσημος ορισμένος από την Πολιτεία για αυτές τις κρατικές ενισχύσεις. Αύριο θα υποβάλλουμε γραπτώς όλες τις ενστάσεις μας και πιστεύω ότι σε κάποια από αυτά θα υπάρξουν ενστάσεις και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υπάρχουν ζητήματα που δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Θα συμμετέχουμε σε αυτή την διαβούλευση της ΡΑΕ και θα είμαστε παρόντες στον παραγωγικό αυτό διάλογο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης