Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Η σωστή προετοιμασία για την αγορά πλυντηρίου πιάτων – Οι μύθοι της εξοικονόμησης

Η σωστή προετοιμασία για την αγορά πλυντηρίου πιάτων – Οι μύθοι της εξοικονόμησης
Το βιβλίο οδηγιών της συσκευής μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το πώς μπορείτε να φορτώσετε το πλυντήριο πιάτων σας

Η αγορά οικιακών συσκευών είναι κορεσμένη με όλα τα είδη συσκευών. Χωρίς μερικούς από αυτούς, δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας, είτε πρόκειται για βραστήρα, κουζίνα ή πλυντήριο ρούχων.

Σήμερα θα εξετάσουμε την χρησιμότητα ενός πλυντηρίου πιάτων, ζυγίζοντας τα υπερ και τα κατά. ο πλυντήριο πιάτων συνδέεται περισσότερο με εστιατόρια, όπως εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, όπου υπάρχουν πολλά βρώμικα πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, όλο και περισσότερα νοικοκυριά αγοράζουν αυτό το είδος οικιακών συσκευών στο σπίτι, προκειμένου να απλοποιήσουν τη ζωή τους και των αγαπημένων τους.

Η σωστή προετοιμασία

1. Διάβασμα του εγχειριδίου χρήσης

Χωρίς αυτή τη διαδικασία, ακυρώνουμε την επιλογή μας. Στο εγχειρίδιο χρήσης, μαθαίνουμε για τα προγράμματα πλύσης, τη σωστή φόρτωση του πλυντηρίου, τη φροντίδα και συντήρηση της συσκευής, συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σου και την ασφάλειά σου.

2. Δοκιμαστική πλύση

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πλυντηρίου πιάτων σας από εξειδικευμένους τεχνικούς, είναι καλή ιδέα να κάνετε μια δοκιμαστική πλύση για να δείτε πώς λειτουργεί η νέα σας συσκευή

Οι διατάξεις φόρτωσης

Το βιβλίο οδηγιών της συσκευής μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το πώς μπορείτε να φορτώσετε το πλυντήριο πιάτων σας. Ωστόσο, ο πειραματισμός με τα δικά σας πιάτα, μαχαιροπήρουνα, μαγειρικά σκεύη κ.λπ. είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό της συσκευής σας.

1111_1.jpg

Το κατάλληλο απορρυπαντικό

Τζελ, ταμπλέτες, κάψουλες και σκόνες, υπάρχουν πολλά είδη απορρυπαντικών για το πλυντήριο πιάτων. Σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνος για να μάθετε ποιος τύπος απορρυπαντικού ταιριάζει καλύτερα στο μηχάνημά σας.

Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής, ώστε να μάθετε εάν πρέπει ν’ αγοράσετε λαμπρυντικό για το τελευταίο ξέβγαλμα μαζί με το κατάλληλο απορρυπαντικό και ποιος τύπος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Οι μύθοι

Μια κοινή άποψη είναι ότι ένα πλυντήριο πιάτων εξοικονομεί νερό. Μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό, ιδιαίτερα τις απτές εξοικονομήσεις εάν η μηχανή είναι συνδεδεμένη με κρύο νερό. Όταν πλένετε τα πιάτα κάτω από ένα ρεύμα νερού, η κατανάλωσή τους είναι πολύ υψηλότερη από αυτή με αυτόματη πλύση. Χάρη στο σύστημα ψεκασμού, καταναλώνεται λίγο νερό, λόγω της ταχύτητας τροφοδοσίας και της θέρμανσης σε υψηλή θερμοκρασία, πλένει αποτελεσματικότερα τα πιάτα.

Για να πληρώσετε για την ηλεκτρική ενέργεια, αξίζει να προσθέσετε το κόστος των απορρυπαντικών, τα οποία περιλαμβάνουν σκόνη, ειδικό αλάτι και λαμπρυντικό. Υπάρχουν και φτηνά και δαπανηρά εργαλεία, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του θέματος. Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του πλυντηρίου πιάτων θα υπερβεί το κόστος του χειροκίνητου πλυσίματος, αλλά από την άλλη θα αποτελεί χρέωση για ελεύθερο χρόνο και ήρεμα νεύρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης