Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RWE: Eπένδυση 50 εκατ. ευρώ σε συστήματα αποθήκευσης με μπαταρίες στη Γερμανία

RWE: Eπένδυση 50 εκατ. ευρώ σε συστήματα αποθήκευσης με μπαταρίες στη Γερμανία
Το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2022

Την κατασκευή μιας μπαταρίας για την υποστήριξη των εγκαταστάσεων υδροηλεκτρικής ενέργειας, που διαθέτει στη Γερμανία, ξεκίνησε η RWE. Το project ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2022.

Αυτή η μπαταρία θα τοποθετηθεί στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του προμηθευτή ενέργειας στο Lingen, στην Κάτω Σαξονία και στο Werne στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Το σχεδιαζόμενο σύστημα περιλαμβάνει 420 ράφια μπαταριών ιόντων λιθίου, που στεγάζονται σε 47 εμπορευματοκιβώτια αποστολής στο εξωτερικό, τα οποία βρίσκονται σε δύο σταθμούς της εταιρείας.

Το σύστημα στο Gersteinwerk θα έχει χωρητικότητα 72MW, ενώ το σύστημα στο σταθμό Emsland στο θα έχει 45 MW. Οι μπαταρίες θα συνδέονται ουσιαστικά με τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής RWE κατά μήκος του ποταμού Mosel.

Τα σημαντικά οφέλη

Αυτή η διαδικασία σύζευξης αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα των μπαταριών κατά ένα άλλο καλό 15% επιτρέποντας στη μπαταρία και τους σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας να συνεργάζονται για τη διατήρηση σταθερής συχνότητας στο δίκτυο ισχύος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Generation, Roger Miesen δήλωσε: «Τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών είναι απαραίτητα για την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης. Συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των διακυμάνσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνονται καθώς αυξάνεται εξίσου το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το έργο μας θέτει νέα πρότυπα και δείχνει πώς μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία συνδέοντας έξυπνα την χωρητικότητα της μπαταρίας με τους σταθμούς παραγωγής ρεύματος».

Ο υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Andreas Pinkwart πρόσθεσε: «Τα μεγάλα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών στην κατηγορία MW συμβάλλουν σημαντικά στη σταθερότητα του δικτύου στο νέο ενεργειακό τοπίο.Με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, η RWE θέτει νέα πρότυπα και μπορεί να γίνει πρότυπο για πολλά άλλα έργα γύρω από τον μετασχηματισμό του ενεργειακού μας συστήματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης