Ενέργεια

Παγκόσμιοι κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για project πράσινου υδρογόνου στη Γερμανία

Παγκόσμιοι κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για project πράσινου υδρογόνου στη Γερμανία

Πρώτο βήμα είναι οι εταίροι να πραγματοποιήσουν μια λεπτομερή μελέτη σκοπιμότητας

Δήλωση προθέσεων υπέγραψαν οι εταιρείες κολοσσοί RWE, η Shell, η Gasunie και η Equinor για να εντατικοποιήσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στο έργο AquaSector, το οποίο θα ήταν το πρώτο μεγάλης κλίμακας γερμανικό υπεράκτιο πάρκο υδρογόνου.

Το όραμα «AquaVentus» περιλαμβάνει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου έως και 10 GW έως το 2035 και την μεταφορά του στην ηπειρωτική Γερμανία.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, πρώτο βήμα είναι οι εταίροι να πραγματοποιήσουν μια λεπτομερή μελέτη σκοπιμότητας.

Τα επόμενα βήματα

Αυτή η μελέτη θα παράσχει στη συνέχεια αρχικές ενδείξεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί το υπεράκτιο πάρκο υδρογόνου μεγάλης κλίμακας, καθώς και τις τεχνικές και εμπορικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν όσον αφορά την υπεράκτια παραγωγή υδρογόνου, ανέφεραν οι εταίροι.

Παράλληλα, στους σκοπούς του εν λόγω project περιλαμβάνεται η πρόθεση να φανεί ότι στη Γερμανία η παραγωγή υδρογόνου με υπεράκτιες εγκαταστάσεις επιτρέπει έναν αποτελεσματικό, οικονομικά αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Το AquaSector θα αποτελέσει έναν ηλεκτρολύτη 300 MW για την παραγωγή έως 20.000 τόνων ετησίως πράσινου υδρογόνου υπεράκτια. Το πράσινο υδρογόνο σχεδιάζεται να μεταφερθεί μέσω ενός αγωγού, που ονομάζεται AquaDuctus, στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ από το 2028.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης