Τελευταία Νέα

Γερμανικές Ενώσεις «φωνάζουν» για ταχύτητα στα αιολικά έργα της χώρας - Δυσαρέσκεια της WindEurope από την ΕΕ

Γερμανικές Ενώσεις «φωνάζουν» για ταχύτητα στα αιολικά έργα της χώρας - Δυσαρέσκεια της WindEurope από την ΕΕ
Σύμφωνα με την WindEurope, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τρέχει αρκετά γρήγορα νέα έργα αιολικής ενέργειας για την επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της

Ακόμη και το 62 % της ετήσιας αύξησης των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2021 δεν είναι αρκετό για να καλύψει το εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προσθηκών αιολικής ενέργειας, ανέφεραν χθες (27/7) η ένωση αιολικής ενέργειας BWE και η μηχανική ένωση VDMA.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Γερμανία εγκατέστησε 971 MW αιολικής χωρητικότητας, αύξηση 62% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020.

Το συμπέρασμα

Παρά την ισχυρή ανάπτυξη και τα στοιχεία ότι οι εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας επανήλθαν στο δρόμο μετά την πανδημία, Γερμανία χρειάζεται πολύ περισσότερες προσθήκες χωρητικότητας εάν θέλει να επιτύχει τους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας και τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους μείωσης των εκπομπών, ανέφεραν οι ενώσεις.

Ο στόχος της Γερμανίας είναι να εγκαταστήσει χωρητικότητα αιολικής ενέργειας κάτω των 4.000 MW κάθε χρόνο, σύμφωνα με το νόμο περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του 2021. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης εάν θέλει να επιτύχει την επίτευξη των στόχων της για την αιολική ικανότητα και τη μείωση του άνθρακα, ανέφεραν οι ενώσεις.

Η «απογοήτευση» της WindEurope

Σύμφωνα με την WindEurope, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τρέχει αρκετά γρήγορα νέα έργα αιολικής ενέργειας για την επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της. Για το λόγο αυτό υπάρχει μια απογοήτευση για τη γραφειοκρατία και τις πολύπλοκες διαδικασίες έναρξης και υλοποίησης περισσότερων έργων ανανεώσιμης ενέργειας.

Η WindEurope εκτιμά ότι οι ετήσιες αιολικές εγκαταστάσεις θα ανέρχονται σε 15 GW ετησίως μεταξύ 2021 και 2025. Ωστόσο, η ΕΕ χρειάζεται 27 GW ετησίως εάν θέλει να επιτύχει τον νέο στόχο μείωσης των εκπομπών 55 %, ανέφερε η ένωση. «Οι κανόνες και οι διαδικασίες της ΕΕ στην επέκταση της αιολικής ενέργειας είναι πολύ περίπλοκοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης