Περιβάλλον

Nέα εστία στην Αρχαία Ολυμπία - Εκκένωση χωριών - Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια

Nέα εστία στην Αρχαία Ολυμπία - Εκκένωση χωριών - Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στις Ροβιές, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
Δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, σύμφωνα με το SKAI.gr από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Οι κάτοικοι εγκαταταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Aνεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια

Στις Ροβιές, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία, ενώ οι πυροσβέστες έχουν σχηματίσει ζώνη δίπλα στα σπίτια - Καταγγελίες για καθυστερήσεις των εναέριων μέσωv.
Συνεχής ενημέρωση) Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8/2021).Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη.
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στις Ροβιές, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Ο οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες με τη φωτιά να σταματά τελικά στη θάλασσα.
Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και σημειώνουν ότι φλόγες βγαίνουν από παντού, ενώ οι πυροσβέστες τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες για να σώσουν τους ανθρώπους.
Καθυστερήσεις στην αποστολή εναέριων μέσων, κάτι που τελικά απέβη μοιραίο, κατήγγειλε ο δήμαρχος Μανουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στον Σκάι.
«Η κατάσταση είναι εκτός ορίων. Καιγόμαστε ολοσχερώς. Καίγονται σπίτια και ξενοδοχεία στις Ροβιές. Έχουν καεί περισσότερα από 50.000 στρέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι στην περιοχή επιχειρούν μόνο 22 πυροσβεστικά οχήματα και καθόλου εναέρια μέσα.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/koinonia/articles/578875/anekselegkti-i-fotia-stin-eyvoia-apeileitai-monastiri-monaxoi-arnoyntai-na-to-egkataleipsoun-ekkenothikan-12-oikismoi

www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης