Siemens Gamesa και η GRI Renewables επενδύουν στην υπεράκτια αιολική παραγωγή στην Αγγλία

Siemens Gamesa και η GRI Renewables επενδύουν στην υπεράκτια αιολική παραγωγή στην Αγγλία

 Οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 360 εκατ. δολ

 

Η Siemens Gamesa και η GRI Renewables Industries θα επενδύσουν περισσότερα από 260 εκατομμύρια λίρες (360,70 εκατομμύρια δολάρια) σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής παραγωγής στη βορειοανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε τη βρετανική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Η Siemens Gamesa θα επενδύσει συνολικά 186 εκατομμύρια λίρες για να επεκτείνει το εργοστάσιο κατασκευής λεπίδων που βρίσκεται κοντά στο Hull - τη μεγαλύτερη υπεράκτια μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας στη Βρετανία - προετοιμάζοντάς την για την επόμενη γενιά ανεμογεννητριών και λεπίδων μεγαλύτερων των 100 μέτρων, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η Siemens Gamesa θα προσθέσει 200 εργαζόμενους στους 1.000 που ήδη απασχολεί στο εργοστάσιο, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση. Η GRI Renewable Industries θα δαπανήσει 78 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή ενός υπεράκτιου εργοστασίου πύργων ανεμογεννητριών στο Able Marine Energy Park, επίσης στο Hull στην περιοχή Humber της βορειοανατολικής Αγγλίας και δημιουργώντας έως και 260 θέσεις εργασίας.
Και οι δύο εταιρείες λαμβάνουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα στήριξης επενδύσεων υπεράκτιων αιολικών κατασκευών 160 εκατομμυρίων λιρών της βρετανικής κυβέρνησης.

"Με την εγγύτητά του σε μερικά από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο και ισχυρή βάση δεξιοτήτων, η περιοχή Humber είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της βρετανικής υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της πράσινης ανάκαμψης", δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Kwasi Kwarteng. Τον Ιούλιο, δύο ακόμη εταιρείες ανακοίνωσαν επενδύσεις σε υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Η Βρετανία έχει εγκαταστήσει περισσότερη υπεράκτια αιολική ικανότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα και τροφοδοτεί πάνω από 7,5 εκατομμύρια σπίτια ετησίως.
Μέχρι το 2030, η Βρετανία στοχεύει να πάρει παράγει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας από υπεράκτια αιολικά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης