Ενέργεια

Σε νέο υψηλό αναμένεται η ζήτηση ενέργειας του Τέξας

Σε νέο υψηλό αναμένεται η ζήτηση ενέργειας του Τέξας

Θα φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα του 2021 κατά τη διάρκεια του καύσωνα

 

Ο φορέας εκμετάλλευσης του ηλεκτρικού δικτύου Τέξας προέβλεψε ότι η ζήτηση αυτής της εβδομάδας θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2021, καθώς τα σπίτια και οι επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσουν τα κλιματιστικά για να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα καύσωνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα φέτος. Τον Φεβρουάριο, παγετός στο Τέξας έκοψε την παροχή ρεύματος σε εκατομμύρια. Φέτος το καλοκαίρι, υπήρξε ρεκόρ ζέστης στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία για τη για το Ντάλας τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τα άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ (35 Κελσίου) καθημερινά από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με το AccuWeather. Το κανονικό υψηλό της πόλης είναι 97 F αυτήν την εποχή του χρόνου.
Το Συμβούλιο ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας (ERCOT), το οποίο λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της πολιτείας, εκτιμά ότι η προβλεπόμενη χρήση ισχύος θα φτάσει τα 73.754 μεγαβάτ (MW) τη Δευτέρα, τα 74.093 MW την Τρίτη και τα 74.375 MW την Τετάρτη.

Αυτά τα υψηλά θα ξεπεράσουν το τρέχον υψηλό του τρέχοντος έτους στα 72,856 MW στις 26 Ιουλίου, αλλά θα υπολείπονται του ιστορικού υψηλού δικτύου των 74,820 MW τον Αύγουστο του 2019. Ένα μεγαβάτ μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου 200 σπίτια σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Ο ακραίος καιρός υπενθύμισε στους Τεξάνους το πάγωμα του Φεβρουαρίου, το οποίο άφησε εκατομμύρια χωρίς ρεύμα, νερό και ζέστη για μέρες κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, καθώς το ERCOT προσπαθούσε να αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του δικτύου καθώς μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα παραγωγής έκλεισε λόγω παγώματος αγωγούς φυσικού αερίου και ανεμογεννήτριες. Παρά τη ζέστη, η ισχύς αιχμής στον κόμβο ERCOT North, που περιλαμβάνει το Ντάλας, διαπραγματεύτηκε μόλις 39 $ ανά μεγαβατώρα (MWh) τη Δευτέρα.
Αυτό είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο των $ 198 ανά MWh που είχε καταγραφεί το 2021 και των άνω των $ 8,000 κατά τη διάρκεια του παγώματος του Φεβρουαρίου, αλλά είναι πάνω από το μέσο όρο των $ 26 του 2020 και του μέσου πενταετούς (2016-2020) $ 33.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης