Ενέργεια

Στεφάτος (ΕΔΕΥ): Οι προοπτικές στο ελληνικό upstream παρααμένουν ισχυρές - Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τα ΕΛΠΕ

Στεφάτος (ΕΔΕΥ): Οι προοπτικές στο ελληνικό upstream παρααμένουν ισχυρές - Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τα ΕΛΠΕ
«Υψηλής γεωστρατηγικής αξίας τα οικόπεδα στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης»
Την «επόμενη ημέρα» για τον ελληνικό κλάδο έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων μετά την αποχώρηση τoυ ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από τα χερσαία οικόπεδα «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» -που ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής μέσω χρηματιστηριακής ανακοίνωσης και έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων και από την ισπανική Repsol- περιγράφει με δηλώσεις του στο “MR” o Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Άρης Στεφάτος. Tονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η ανάπτυξη του ελληνικού κλάδου upstream αποτελεί «σημαντική ευκαιρία για το ελληνικό Δημόσιο για έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ» και υπενθυμίζει τον ρόλο-κλειδί που διαδραματίζει το φυσικό αέριο για την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση.

edey-sto-mr-tha-synechisoyme-na-synergazomaste-me-ta-elpe-kai-toys-xenoys-omiloys0«Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση των ΕΛΠΕ είναι μέρος της στρατηγικής του ομίλου να επικεντρωθεί στις θαλάσσιες παραχωρήσεις, με έμφαση στο φυσικό αέριο», λέει στο MR o κ. Στεφάτος. Σημειώνεται εδώ ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε φάση μετασχηματισμού και επαναπροσδοριορισμού των στρατηγικών τους προτεραιοτήτων, έχοντας θέσει ως στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 30% έως το τέλος της δεκαετίας και τον εκμηδενισμό του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος έως το 2030. «Ως ΕΔΕΥ, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα ΕΛΠΕ -και όλους τους άλλους επενδυτές- παρέχοντάς τους τη βέλτιστη δυνατή στήριξη ώστε οι διερευνητικές τους δραστηριότητες να στεφθούν με επιτυχία.

Η ανάπτυξη του κλάδου upstream στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία άντλησης εσόδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Κρήτη, για παράδειγμα, βρίσκεται σε μια περιοχή με πλούσιους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο όπου γειτονικές μας χώρες όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Λιβύη ήδη εκμεταλλεύονται εμπορικά κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης