Πετρέλαιο

Απώλειες για το πετρέλαιο - Στα 68 δολ. το Brent, στα 66 δολ. το αργό

Απώλειες για το πετρέλαιο - Στα 68 δολ. το Brent, στα 66 δολ. το αργό

Υποχώρησε η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα

Upd Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 1% τη Δευτέρα, για τρίτη συνεδρίαση, αφού τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η διύλιση και οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε στην Κίνα, ένδειξη ότι τα νέα κρούσματα COVID-19 απειλούν την Νο2 παγκόσμια οικονομία.

Περί τις 17:56 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρεί 2,29% στα 68,97 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2,57%, στα 66,68 δολάρια το βαρέλι.
Η βιομηχανική παραγωγή και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκαν απότομα τον Ιούλιο στην Κίνα, έδειξαν τα στοιχεία, χάνοντας τις προσδοκίες καθώς τα νέα ξεσπάσματα του COVID-19 και οι πλημμύρες διέσπασαν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

"Η αδυναμία των πετρελαίου ... πιθανότατα προκλήθηκε από τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία ανάπτυξης από την Κίνα, η οποία είναι ένας σημαντικός καταναλωτής πετρελαίου", δήλωσε ο Kelvin Wong, αναλυτής στην CMC Markets στη Σιγκαπούρη.
Η επεξεργασία αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα υποχώρησε επίσης στο χαμηλότερο σε καθημερινή βάση από τον Μάιο του 2020, καθώς τα ανεξάρτητα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή εν μέσω αυστηρότερων ποσοστώσεων, αυξημένων αποθεμάτων και μειωμένων κερδών. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο.
Στην Ιαπωνία, τον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, πολλοί αναλυτές αναμένουν μέτρια οικονομική ανάπτυξη το τρέχον τρίμηνο καθώς η κατάσταση των νέων περιορισμών έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ρεκόρ κρουσμάτων επιβαρύνει τις δαπάνες των νοικοκυριών.
«Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη (ΑΕΠ της Ιαπωνίας) θα παραμείνει υπό πίεση το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες και η παραγωγή συνεχίζουν να αγωνίζονται εν μέσω διαταραχών από την πανδημία», ανέφερε η Moody's. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η αυξανόμενη ζήτηση για αργό πετρέλαιο αντιστράφηκε τον Ιούλιο και αναμένεται να αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το υπόλοιπο 2021, λόγω της αύξησης των λοιμώξεων COVID-19 από το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων μείωσαν τις καθαρές προθεσμιακές συμβάσεις του αμερικανικού αργού και των δικαιωμάτων προαίρεσής τους εντός της εβδομάδας έως τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική επιτροπή συναλλαγών μελλοντικών εμπορευμάτων (CFTC).

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης