Ενέργεια

Fortum: Μειώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

Fortum: Μειώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο
Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 17,1 δισ. ευρώ
Η φινλανδική εταιρεία ενέργειας Fortum ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών β΄ τριμήνου, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, καθώς η γερμανική θυγατρική της Uniper, υπέστη πλήγμα από την αύξηση του κόστους.
Η Fortum ανακοίνωσε τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη Απριλίου-Ιουνίου, τα οποία μειώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ έναντι των 203 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για 23 εκατ. Ευρώ.

Η εταιρεία ελέγχει το 75% της Uniper, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πτώση 16% στα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη δεύτερου τριμήνου, επικαλούμενη τις αυξημένες τιμές για τα βασικά προϊόντα ενέργειας και τις άδειες άνθρακα.
Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 17,1 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 19 δισ. Ευρώ, αλλά και πάλι εντός του ορίου των εκτιμήσεων για 15,7-20,4 δισ. Ευρώ.
Η εταιρεία στην οποία η Φινλανδία ελέγχει το 50,8%, ανακοίνωσε νέα στρατηγική τον Δεκέμβριο, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να εκχωρήσει τις δραστηριότητες λιανικής και να γίνει ουδέτερη από άνθρακα μέχρι το 2050.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης