Ντουμπάι: Στα σκαριά η κατασκευή αιολικού project 28 MW

Ντουμπάι: Στα σκαριά η κατασκευή αιολικού project 28 MW
Στα 28 MW ανέρχεται η συνολική ισχύς του αιολικού project

Τις απαιτούμενες διαδικασίες τρέχει η Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ντουμπάι (DEWA), προκειμένου να προσδιορίσει την κατάλληλη θέση για τη δημιουργία ενός αιολικού πάρκου. Εργαλείο αυτής της πρακτικής, ένας μεταλλικός πύργος ύψους 150 μέτρων.

Στην παρούσα χρονική φάση, το Ντουμπάι ξεκίνησε ένα έργο για τη μελέτη της σκοπιμότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση αιολικής ενέργειας στο Hatta. Το project προχωρά ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος, πρωθυπουργός και κυβερνήτης του Ντουμπάι. Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν, η συνολική ισχύς του αιολικού πάρκου ανέρχεται στα 28 MW.


Ενδελεχής έρευνα

Ο σκοπός είναι να συλλεχθούν ακριβή δεδομένα και να μελετηθεί η συνολική χωρητικότητα του σταθμού παραγωγής ενέργειας, καθώς και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τον αριθμό των στροβίλων, τη χωρητικότητα του καθενός και τις ετήσιες ώρες λειτουργίας.

Ο Saeed Mohammed Al Tayer, MD & CEO της DEWA δήλωσε ότι: Στόχος μας είναι η προώθηση της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της στροφής προς μια πράσινη βιώσιμη οικονομία. Το έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αιολική ενέργεια είναι μέρος των προσπαθειών μας για διαφοροποίηση των καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ντουμπάι.

Αυτά περιλαμβάνουν τεχνολογία φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών, συμπυκνωμένη ηλιακή ενέργεια (CSP), παραγωγή πράσινου υδρογόνου με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τεχνολογία άντλησης-αποθήκευσης στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Χάτα».


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης