Διεθνή

ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer

ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer
Οι ΗΠΑ γίνονται η πρώτη χώρα που εγκρίνουν πλήρως το εμβόλιο της Pfizer.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της COVID-19.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε λάβει μέχρι τώρα προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης.

FDA: Πραγματοποιήσαμε μια απίστευτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση αυτού του εμβολίου

«Οι επιστημονικοί και ιατρικοί μας ειδικοί πραγματοποίησαν μια απίστευτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση αυτού του εμβολίου. Αξιολογήσαμε επιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες, πραγματοποιήσαμε τις δικές μας αναλύσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Comirnaty και πραγματοποιήσαμε λεπτομερή αξιολόγηση των διαδικασιών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων παραγωγής », δήλωσε ο Peter Marks, MD, Ph. D., διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών Προϊόντων του FDA.

Οι ΗΠΑ γίνονται η πρώτη χώρα που εγκρίνουν πλήρως το εμβόλιο της Pfizer. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Αλμπερτ Μπουλα δήλωσε, σύμφωνα με το AP, ότι ελπίζει ότι η απόφαση «θα βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο μας, καθώς ο εμβολιασμός παραμένει το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να προστατεύσουμε ζωές»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης