Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Ηγέτες των ΑΠΕ καλούν τα πολιτικά κόμματα να προτεραιοποιήσουν την αιολική ενέργεια

Γερμανία: Ηγέτες των ΑΠΕ καλούν τα πολιτικά κόμματα να προτεραιοποιήσουν την αιολική ενέργεια
Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη νέων χώρων για αιολικά πάρκα και η σημαντική μείωση των αδειών για νέα έργα

Μια συμμαχία ομάδων που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλεσε τα γερμανικά πολιτικά κόμματα να κάνουν την αιολική ενέργεια κορυφαία προτεραιότητα ξανά πριν από τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Η WindEurope, η Γερμανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (BWE) και η VDMA Power Systems ζήτησαν από όσους διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές να αναγνωρίσουν τον κεντρικό ρόλο του τομέα και να άρουν τα υπάρχοντα εμπόδια στην επέκταση της αιολικής ενέργειας.

Το «πρέπει» των κομμάτων

Στις 26 Σεπτεμβρίου η Γερμανία θα εκλέξει νέο κοινοβούλιο. Οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν το τέλος της 16χρονης βασιλείας της Angela Merkel (CDU).

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να καταστήσουν την προστασία του κλίματος και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κεντρική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η επιταχυνόμενη επέκταση της αιολικής ενέργειας είναι επιτακτική για την προστασία του κλίματος και ωφέλιμη για τη γερμανική οικονομία, υποστηρίζουν οι βιομηχανικές ενώσεις.

Το πρόβλημα

Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη νέων χώρων για αιολικά πάρκα και η σημαντική μείωση των αδειών για νέα έργα, ανέφεραν. Οι περίπλοκες διαδικασίες έγκρισης, η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις στην απονομή των αδειών οδήγησαν σε μείωση άνω του 60% στον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν μετά το 2016.

Ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, δήλωσε: "Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η επόμενη γερμανική κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξανά την αιολική ενέργεια τη σημασία που της αξίζει. Η ΕΕ θέλει ο αέρας να είναι το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050.

Αυτό είναι υπέροχο για τη Γερμανία, δεδομένης της δύναμης της γερμανικής αιολικής βιομηχανίας. Και είναι υπέροχο και για άλλες βιομηχανίες στη Γερμανία, καθώς τόσες πολλές εταιρείες χημικών, χάλυβα και αυτοκινητοβιομηχανίας θέλουν τώρα να απαλλαγούν από άνθρακα με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμο υδρογόνο και μας λένε ότι θέλουν περισσότερα αιολικά πάρκα.

Απλώς χρειάζεται επείγουσα δράση για να απλοποιηθεί η άδεια των νέων αιολικών πάρκων και να ανανεωθούν τα υπάρχοντα. Μια νέα κυβέρνηση είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνουμε πράξη αυτό»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης