Ενέργεια

BP: Eκκένωση 4 πλατφορμών παραγωγής πετρελαίου λόγω τυφώνα

BP: Eκκένωση 4 πλατφορμών παραγωγής πετρελαίου λόγω τυφώνα

Η εταιρεία σταματά την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού

Την εκκένωση του προσωπικού από τις τέσσερις πετρελαϊκές πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού ξεκίνησε η BP, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, στο πλαίσιο του επιλόγου της παραγωγής της σε αυτές.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως μια δυνητικά καταστροφική καταιγίδα ξεκινάει στην Καραϊβική Θάλασσα και αναμένεται να κινηθεί προς την πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Κόλπου του Μεξικού τις επόμενες ημέρες.

Οι εταιρείες ξεκίνησαν την εκκένωση των εργαζομένων τους από τις πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού την Πέμπτη, με την BHP και την BP να σταματούν την παραγωγή στις υπεράκτιες πλατφόρμες τους ενόψει του τυφώνα.

Παράλληλα, η πιθανότητα διακοπής του εφοδιασμού στην περιοχή, η οποία αντιπροσωπεύει το 17% της παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και το 5% της παραγωγής ξηρού φυσικού αερίου, βοήθησε το μαύρο χρυσό να απομακρυνθεί από τις απώλειες της Πέμπτης (26/8). Αυτές οι απώλειες οφείλονται εν μέρει στην επιστροφή της παραγωγής στην υπεράκτια πετρελαϊκή πλατφόρμα Petróleos Mexicanos μετά από πυρκαγιά νωρίτερα την εβδομάδα.

Μάλιστα, αναλυτές της ANZ Research επισήμαναν ότι: «Η αγορά μπορεί να έχει πιο άμεσες ανησυχίες, με μια καταιγίδα στην Καραϊβική. Αναμένεται ένας ισχυρός τυφώνας και ενδεχομένως να προκαλέσει όλεθρο στον Κόλπο του Μεξικού και το Τέξας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης