Ενέργεια

Shell: Τροφοδότηση πλατφόρμας φυσικού αερίου στη Μαλαισία με ΑΠΕ

Shell: Τροφοδότηση πλατφόρμας φυσικού αερίου στη Μαλαισία με ΑΠΕ
Το έργο Timi θα βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τις ακτές του Sarawak

Με ένα καινοτόμο σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας θα τροφοδοτήσει η θυγατρική εταιρεία της Shell, Sarawak Shell Berhad το έργο ανάπτυξης του φυσικού αερίου Timi στα ανοικτά των ακτών του Sarawak στη Μαλαισία. Αυτό θα γίνει μέσω ενός ηλιακού και αιολικού υβριδικού συστήματος ΑΠΕ.

Θα είναι μάλιστα η πρώτη πλατφόρμα φρεατίων στη Μαλαισία που θα τροφοδοτείται από ηλιακή και αιολική ενέργεια. Το Timi, το οποίο αναπτύσσεται με την Petronas Carigali και το Brunei Energy Exploration, θα βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από την ακτή.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Shell Upstream, Wael Sawan, δήλωσε: «Το Timi, το οποίο τροφοδοτείται από ηλιακό και αιολικό υβριδικό σύστημα ισχύος, δείχνει τις δυνατότητες της Shell να καινοτομεί και να παρέχει ασφαλή, αξιόπιστα και βιώσιμα έργα, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Η Shell είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να προχωρήσει αυτό το έργο με ανταγωνιστικό και υπεύθυνο τρόπο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, η οποία συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στη Μαλαισία».

Στόχος η μείωση εκπομπών CO2

Όπως είναι γνωστό, τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα – περισσότερο από το ήδη προγραμματισμένο – αναζητά η Shell, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ben van Beurden.

Η Shell έχει στόχους μείωσης των εκπομπών, επιδιώκοντας να μειώσει την καθαρή ένταση άνθρακα κατά 6 έως 8% ως το 2030 και κατά 45% από τα επίπεδα του 2016 έως το 2035 πριν φτάσει στον στόχο των 100% μέχρι το 2050. Αυτοί οι στόχοι, ανέφερε η εταιρεία, περιλαμβάνουν όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες καθώς και τις εκπομπές που προκύπτουν από τη χρήση των προϊόντων της από τους πελάτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης