Ενέργεια

Bloomberg: Στόχος της Rivian η αποτίμηση 80 δισ. δολ. - Μπορεί να «χτυπήσει» την Tesla;

Bloomberg: Στόχος της Rivian η αποτίμηση 80 δισ. δολ. - Μπορεί να «χτυπήσει» την Tesla;
Η θυγατρική της Amazon, που στοχεύει να απειλήσει την Tesla στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021

Αίτημα ανοιχτής δημόσια προσφοράς (IPO) στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατέθεσε η Rivian, η θυγατρική της Amazon στο χώρο της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με το Bloomberg, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Όπως αναφέρεται, οι επικεφαλής της Rivian στοχεύουν σε μια αποτίμηση μεταξύ των 70 και 80 δισ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο μάλιστα χρηματικό ποσό θεωρείται ένα ασταθές μείγμα ελπίδων και ονείρων, συνδυασμένο με 12 χρόνια σκληρής δουλειάς και υπερσυμπιεσμένο με επενδυτικές τράπεζες.

Η αντιπαραβολή με την Tesla

Η Tesla έχει ένα ανώτατο όριο αγοράς 713 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτήν τη στιγμή. Χρειάστηκαν σχεδόν 20 χρόνια για να ξεπεράσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή, η Tesla παρήγαγε σχεδόν 1 εκατομμύριο οχήματα και κατασκεύασε το καλύτερο δίκτυο φόρτισης στον κόσμο.

Η θυγατρική της Amazon, που στοχεύει να απειλήσει την Tesla στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021 την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού SUV της και του πρώτο ηλεκτρικού pickup οχήματος της. H ζήτηση για το πολυαναμενόμενο Rivian pickup και SUV μπορεί να είναι ακόμη πιο ζεστή από ό, τι πιστεύεται. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσες παραγγελίες έχει, αν και ορισμένες πηγές του Διαδικτύου έχουν προσπαθήσει να τριγωνοποιήσουν τον αριθμό.

54_4.jpg

Σε συζητήσεις για την κατασκευή εργοστασίου

Ενώ μια σειρά από πολιτείες και πόλεις βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση, το Τέξας έχει γίνει η επικρατέστερη υποψήφια πόλη για τη Rivian. Ο CEO της Rivian, R.J. Scaringe, είχε προηγουμένως ενδιαφερθεί για ένα μέρος στην Αριζόνα, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για τις διαθέσιμες υποδομές.

Όσον αφορά τον Fort Worth, οι αρχές της περιοχής θεωρούν ότι η πόλη μπορεί να προσφέρει μια σειρά από επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως αυτό της πρόσβασης σε νέα ταλέντα και της ισχυρής ικανότητας παραγωγής.

Όσον αφορά το υλικό, η Rivian άρχισε να κατασκευάζει φορτηγά πριν από δύο εβδομάδες και είναι πεπεισμένη ότι θα πάρει το πράσινο φως για την αποστολή τους σύντομα. Ο στόχος αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με άτομα εξοικειωμένα με το θέμα: 100 παραδόσεις τον Σεπτέμβριο και μια IPO 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης