Γαλλία: Έγκριση σχεδίου 5,7 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για την παραγωγή ηλ. ενέργειας από ΑΠΕ

Γαλλία: Έγκριση σχεδίου 5,7 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για την παραγωγή ηλ. ενέργειας από ΑΠΕ
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθήσει την χώρα να προσθέσει περίπου 3.700 MW πρόσθετης ισχύος στον τομέα της ηλιακής ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα γαλλικό πρόγραμμα ενίσχυσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ για την υποστήριξη της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από μικρές ηλιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτίρια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθήσει την χώρα να προσθέσει περίπου 3.700 MW πρόσθετης ισχύος στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τη Γαλλία να επιτύχει τον στόχο της για το 2030 να παράγει το 33% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει τον ευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, χωρίς αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, δήλωσε: «Αυτό το σχέδιο στήριξης ύψους 5,7 δισ. ευρώ θα βοηθήσει περαιτέρω τη Γαλλία στη μετάβασή της σε έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό.

Το μέτρο, το οποίο θα υποστηρίξει την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από μικρές ηλιακές εγκαταστάσεις, συμπληρώνει ένα άλλο γαλλικό σχέδιο ύψους 30,5 δισ. ευρώ για την υποστήριξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ενέκρινε η Επιτροπή τον περασμένο μήνα. Επίσης, θα τονώσει περαιτέρω την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού στη γαλλική αγορά ενέργειας».

Η διάρκεια του προγράμματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεσή της να ξεκινήσει ένα σχέδιο που υποστηρίζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακές εγκαταστάσεις. Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως το 2026, θα είναι ανοικτό σε χειριστές μικρών φωτοβολταϊκών  εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε κτίρια ισχύος έως 500kW.

Οι ηλιακές εγκαταστάσεις στον τελευταίο όροφο θα υποστηρίζονται επίσης με τη μορφή τιμολογίου τροφοδοσίας για περίοδο 20 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης