Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει υποχρεωτικός - Ναι σε τρίτη δόση

Draghi (Ιταλία): Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει υποχρεωτικός - Ναι σε τρίτη δόση
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι στο εσωτερικό της συμμαχίας κομμάτων που τον στηρίζουν θα πρέπει να προκύψει συμφωνία
Στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi.
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι στο εσωτερικό της συμμαχίας κομμάτων που τον στηρίζουν θα πρέπει να προκύψει συμφωνία, μέσω διαλόγου, για την επέκταση της χρήσης του πράσινου πάσου.
Παράλληλα, ερωτηθείς αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου και αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε «ναι και στα δυο».
 
Σχετικά με την μέχρι τώρα εφαρμογή του πράσινου πάσου στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Draghi υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι «το 91,5% του διδακτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί» και ότι «η εκστρατεία εμβολιασμού αγκαλιάσθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους νέους».
Ο Draghi, τέλος επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης