Τελευταία Νέα

Μελέτη BP – Macquarie Group για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Δ. Αυστραλία

Μελέτη BP – Macquarie Group για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Δ. Αυστραλία
Η μελέτη εξετάζει τη συμβολή του υδρογόνου στην απομάκρυνση του άνθρακα από τη βιομηχανική περιοχή Kwinana

Τη διεξαγωγή μιας κοινής μελέτης σκοπιμότητας με το αυστραλιανό Fund Macquarie Group πραγματοποιεί η BP για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο πρώην εργοστάσιο διυλιστηρίου του πετρελαϊκού κολοσσού κοντά στο Περθ στη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters.

Η μελέτη εξετάζει τη συμβολή του υδρογόνου στην απομάκρυνση του άνθρακα από τη βιομηχανική περιοχή Kwinana, όπου στεγάζονται αρκετές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής εκπομπής, διυλιστήρια ορυκτών και χημικά εργοστάσια δήλωσε η BP.

Παράλληλα, θα δοκιμάσει την τοπική βιομηχανική ζήτηση για πιθανές συνεργασίες, με στόχο την κατασκευή ενός ηλεκτρολύτη μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Kwinana.

Η έκπληξη της BP

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο η BP εξέπληξε την αυστραλιανή κυβέρνηση με την απόφασή της να κλείσει το διυλιστήριο Kwinana και είπε τότε ότι θα διερευνήσει άλλες επιλογές για τον χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός κόμβου καθαρής ενέργειας που θα μπορούσε να παράγει και να αποθηκεύει καύσιμα χαμηλότερου άνθρακα.

Η BP ολοκλήρωσε πρόσφατα μια άλλη μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι η περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας θα ήταν μια καλή τοποθεσία για παραγωγή πράσινου υδρογόνου μεγάλης κλίμακας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης