Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 68 δολ. κινείται το αργό, στα 71 δολ. το brent

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 68 δολ. κινείται το αργό, στα 71 δολ. το brent
Πάνω από το 80% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού εξακολουθεί να είναι εκτός σύνδεσης

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη 9/7/2021 λόγω ανησυχιών για την αδύναμη ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, αν και οι τρέχουσες διακοπές της παραγωγής στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ συνέβαλαν στον περιορισμό των απωλειών. Αναλυτές του κλάδου ανέφεραν ότι η ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ επηρέασε επίσης τις τιμές του αργού. Ένα ισχυρό δολάριο κάνει το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχωρούσε κατά 1,26% από το κλείσιμο της Παρασκευής στα 68,42 δολάρια το βαρέλι. Δεν υπήρχε τιμή διακανονισμού για τη Δευτέρα λόγω των διακοπών της Ημέρας της Εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την ίδια ώρα το Brent υποχωρούσε 0,79%, στα 71,64 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 39 σεντ τη Δευτέρα.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τις λιγότερες θέσεις εργασίας σε επτά μήνες τον Αύγουστο, καθώς οι προσλήψεις στον τομέα αναψυχής και φιλοξενίας σταμάτησαν εν μέσω μιας αναζωπύρωσης των λοιμώξεων από τον COVID-19.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να αξιολογεί τα δεδομένα από την Παρασκευή καθώς και την κίνηση της Σαουδικής Aramco την Κυριακή να μειώσει τις επίσημες τιμές πώλησης του Οκτωβρίου (OSP) για όλες τις ακατέργαστες ποιότητές της που πωλούνται στην Ασία κατά τουλάχιστον 1 δολάριο το βαρέλι.
Οι βαθιές περικοπές των τιμών, ένα σημάδι ότι η κατανάλωση στην περιοχή με τις κορυφαίες εισαγωγές στον κόσμο παραμένει χλιαρή, έρχονται καθώς τα lockdown σε όλη την Ασία για την καταπολέμηση της παραλλαγής Delta έχουν «θολώσει» τις οικονομικές προοπτικές.
"Υπάρχει κάποια ανησυχία για τη μελλοντική ζήτηση λόγω μιας αδύναμης έκθεσης θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και φόβων για τον COVID. Η αγορά έχει μια κακή διάθεση", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο. Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν κάποια υποστήριξη από τους ισχυρούς κινεζικούς οικονομικούς δείκτες και τις συνεχείς διακοπές του αμερικανικού εφοδιασμού από τον τυφώνα.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 8% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία, ενώ η κινεζική οικονομία έλαβε ώθηση καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα με ταχύτερο ρυθμό τον Αύγουστο. Περισσότερο από το 80% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού παρέμεινε κλειστό μετά την Ida, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή τη Δευτέρα, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου η καταιγίδα χτύπησε και έπληξε κρίσιμες υποδομές στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης