Συνεργασία IRENA - World Government Summit με επίκεντρο τις ΑΠΕ

Συνεργασία IRENA - World Government Summit με επίκεντρο τις ΑΠΕ
Η συμφωνία περιλαμβάνει την εύρεση λύσεων  αλλά και την προώθηση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εταιρική σχέση με το World Government Summit σύναψε ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), προκειμένου να βοηθήσει τις παγκόσμιες κυβερνήσεις να επιταχύνουν τη μετάβασή τους σε οικονομίες που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εύρεση λύσεων  αλλά και την προώθηση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πλέγμα της συνεργασίας

Οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες και κοινές εκδηλώσεις για να ενθαρρύνουν την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και των ενδιαφερομένων πλευρών της ενέργειας. Αυτό θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που εμποδίζουν τις κυβερνήσεις να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του World Government Summit, Omar Sultan Al Olama δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει τεράστια οφέλη, καθώς η ανταλλαγή επιτυχημένων εμπειριών και εμπειρογνωμοσύνης με τις κυβερνήσεις και τους παγκόσμιους οργανισμούς θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον κλάδο των ΑΠΕ. Και αυτό σε μια χρονική συγκυρία που κρίνεται επιτακτική η απανθρακοποίηση και η μείωση των εκπομπών CO2 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, τόνισε βάσει αυτής της σχέσης, οι κυβερνήσεις θα επικεντρωθούν στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Με τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος, οι παγκόσμιες οικονομίες θα είναι σε θέση να παρέχουν στους καταναλωτές προσιτή και αποδοτική ενέργεια, καθώς και να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των μελλοντικών ενεργειακών συστημάτων, πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της IRENA, Francesco La Camera δήλωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση είναι θεμελιώδης για την ανοικοδόμηση των οικονομιών μας με τρόπο βιώσιμο και ανθεκτικό. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για ένα βιώσιμο μέλλον, στο οποίο θα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις στον τομέα της ενέργειας, του κλίματος, της πολιτικής και των επενδύσεων. Η δεκαετία αυτή είναι κρίσιμη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης