Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Προχωρεί σε διαχωρισμό – Δημιουργεί εταιρεία για LNG και ενεργειακή μετάβαση

Baker Hughes: Προχωρεί σε διαχωρισμό – Δημιουργεί εταιρεία για LNG και ενεργειακή μετάβαση

 

Ελκυστικές οι προοπτικές ανάπτυξης για τη βιομηχανική ενεργειακή τεχνολογία λέει ο CEO της εταιρείας Lorenzo Simonelli

Η Baker Hughes ξεπέρασε τους μεγαλύτερους αντιπάλους της στον τομέα των πετρελαιοπηγών την περασμένη εβδομάδα καθώς προχωρεί σε διαχωρισμό, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εκτιμά ότι εξακολουθεί να έχει νόημα να διατηρηθεί ως μία εταιρεία.

Ο υπ ’αριθμόν 2 ανάδοχος πετρελαίου στον κόσμο, σε σχέση με την αγοραία αξία, επικεντρώνεται σε μια δεύτερη σημαντική πηγή επιχειρήσεων, την οποία ονομάζει βιομηχανική ενεργειακή τεχνολογία, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lorenzo Simonelli στις 8 Σεπτεμβρίου σε διαδικτυακή διάσκεψη επενδυτών της Barclays Plc.
Η νέα επιχείρηση «οδηγείται» από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, τη μετάβαση στην ενέργεια και τη διαχείριση βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων.
Η εταιρεία βλέπει τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες εξοπλισμού πετρελαίου να ωριμάζουν μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης για τη βιομηχανική ενεργειακή τεχνολογία φαίνονται όλο και πιο ελκυστικές στον κοντινό και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είπε ο Simonelli. «Με αυτήν την εξέλιξη, μπορείτε να ρωτήσετε εάν είναι λογικό να διατηρείτε την εταιρεία ενωμένη. Πιστεύουμε ότι η απάντηση σήμερα είναι «ναι», επεσήμανε ο Simonelli.
"Ωστόσο, οι αγορές ενέργειας προφανώς κινούνται γρήγορα και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την καλύτερη εταιρική δομή για την Baker Hughes καθώς εκτελούμε τη στρατηγική μας".
Ο δυνητικός διαχωρισμός της εταιρείας ήταν βασικός παράγοντας στην απόδοση των μετοχών της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Paul Sankey, αναλυτής της βιομηχανίας πετρελαίου και ιδρυτής της Sankey Research LLC, σε σημείωμα προς τους επενδυτές. Μετά την παρουσίαση, οι μετοχές της Baker Hughes έκλεισαν την εβδομάδα με άνοδο πάνω από 3%, ενώ οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριες εταιρείες Schlumberger και Halliburton Co. υποχώρησαν και οι δύο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης