Ενέργεια

Mytilineos: Αναβάθμιση της τιμής - στόχου από την Citi στα 21,5 ευρώ

tags :
Mytilineos: Αναβάθμιση της τιμής - στόχου από την Citi στα 21,5 ευρώ
Καταλύτης η άνοδος των τιμών αλουμινίου και αλουμίνας για την κερδοφορία της εταιρίας
Η άνοδος της τιμής του αλουμινίου και της αλουμίνας οδηγεί σε αναβάθμιση την CITI για την τιμή - στόχος της Mytilineos στα 21,5 ευρώ.
Το investement case της Mytilineos βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, που είναι ο καταλύτης για διπλασιασμό κερδών μέχρι το 2023.
Η μετοχή έχει πολλούς καταλύτες μπροστά όπως το ανακυκλούμενο αλουμίνιο και η παραγωγή αλουμίνας, που είναι σε έλλειψη.
Οι επιφυλάξεις της αγοράς αφορούν είναι το υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών, που μπορεί να εξυπηρετηθεί με ευχέρεια με την πώληση τέτοιων projects από το χαρτοφυλάκιο του BOT, ενισχύοντας τις ταμειακές ροές

Οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου θα είναι ένα ζήτημα που θα μειώσει τα EBITDA από τον τομέα ενέργειας και φυσικού αερίου. Από την άλλη πλευρά τα κέρδη από τον κλάδο του αλουμινίου και της αλουμίνας δεν έχουν αποτιμηθεί.

Η Citi αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το αλουμίνιο σε μέση τιμή 2.475 δολ/τόνο για το 2021 και 3.010 δολ για το 2022.
Παράλληλα για επόμενους 3 μήνες προβλέπει τιμές 2.900 δολ/τόνο και 3/100 δολ/τόνο για τους επόμενους 6-12 μήνες.
H ενμερωμένη ανάλυση για την πορεία προσφοράς και ζήτησης στο αλουμίνιο αναφέρεται παγκοσμίως σε 1,1 εκατ Μετρικούς Τόνους έλλειμμα για το 2021 βασισμένο σε μια πιο σφιχτή κινέζικη δομή παραγωγής και αναμένεται το έλλειμμα αυτό να ανέλθει στους 3 εκατ Μετρικούς Τόνους συνολικά για την περίοδο 2021 -2023.

 
Η ανάλυσης της Citi αναβαθμίζει Norsk Hydro και Mytilineo, προβλέποντας διψήφια απόδοση στις ελεύθερες ταμειακές ροές, που θα ανταμείψουν τους μετόχους έναντι των διεθνών ανταγωνιστών ακόμα και με τιμή 2.500 δολ/τόνο, πόσο μάλλον στα 2.800 δολ/τόνο.Τόσο η Norsk Hydro, κυρίως η Μυτιληναίος έχουν από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήμα στα πράσινα πιστοποιητικά, καθώς με την συμμετοχή των ΑΠΕ και των μπαταριών τα εργοστάσια θα αυξήσουν περαιτέρω το αποτύπωμα της απανθρακοποίησης στο οικολογικό σύστημα. Η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών εταιριών.

www.worldenergynews.gr

 


 

www.worldenergynews.grμε

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης