Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Schneider Electric: Βοηθά τους πελάτες να αγγίξουν το ορόσημο των 10.000 MW σε συμφωνίες PPA

Schneider Electric: Βοηθά τους πελάτες να αγγίξουν το ορόσημο των 10.000 MW σε συμφωνίες PPA
Σταθμός-ορόσημο που επιτεύχθηκε μέσω της υποστήριξης περισσότερων από 140 ολοκληρωμένων εταιρικών Συμφωνιών Αγοράς Ενέργειας από το 2014

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους εταιρικούς πελάτες της παγκοσμίως για Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας (PPA) άνω των 10.000 μεγαβάτ (MWs), από το 2014. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 300 εκατομμύρια μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα ή με την ποσότητα άνθρακα που αποθηκεύουν ετησίως περίπου 367 εκατομμύρια στρέμματα δάσους -ίσα σε έκταση  με τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ (Τέξας, Καλιφόρνια και Μοντάνα) μαζί.

Αυτό το επίτευγμα-ορόσημο κατέστη εφικτό μέσω της εκτέλεσης περισσότερων από 140 ολοκληρωμένων Συμφωνιών Αγοράς Ενέργειας από εταιρικούς πελάτες της Schneider Electric και είναι ο μεγαλύτερος δημόσια ανακοινωμένος όγκος συμφωνιών από οποιονδήποτε σύμβουλο στον κόσμο.

Ο σύμβουλος ενός αγοραστή εργάζεται για λογαριασμό της εταιρείας που επιδιώκει να αγοράσει ενέργεια μέσω μιας Συμφωνίας Αγοράς Ενέργειας. Υποστηρίζει την εταιρεία στην κατανόηση των διαφοροποιήσεων κάθε αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη δομή και διαπραγμάτευση μιας συναλλαγής με έναν αξιόπιστο συνεργάτη που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους, επιταχύνοντας και απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία και μειώνοντας πιθανούς κινδύνους.

Η Schneider Electric ήταν ένας από τους πρώτους συμβούλους αγοραστών που κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2014, όταν η αγορά Συμφωνιών Ενέργειας άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και έκτοτε υποστηρίζει μερικές από τις μεγαλύτερες ανακοινωμένες συναλλαγές PPA στην ιστορία. Η παγκόσμια ομάδα εμπειρογνωμόνων της έχει συνεργαστεί με εταιρείες σε όλες τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ινδία, την Αυστραλία και σε όλη την Ευρώπη ενώ ασχολείται ενεργά με τη διαμόρφωση αναδυόμενων αγορών στη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ. Αυτή η γεωγραφική προσέγγιση επιτρέπει στους πελάτες να αξιοποιήσουν την εκτεταμένη εμπειρία της Schneider στην αγορά, σε συνδυασμό με την τοπική τεχνογνωσία, για να εξασφαλίσουν τις βέλτιστες συμφωνίες για το χαρτοφυλάκιο τους. Περισσότερες από 26 terawatt-ώρες (TWh) εκκρεμών αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκονται επί του παρόντος υπό μελέτη από την ομάδα της Schneider Electric σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό το ορόσημο δεν ανήκει στη Schneider Electric - ανήκει στους πελάτες μας, οι οποίοι μέσω των συλλογικών τους ενεργειών, απέδειξαν τη δύναμη των εταιρικών αγορών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Steve Wilhite, SVP της Schneider Electric. «Αυτό που ήταν εντυπωσιακό να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια είναι η ποικιλία των εταιρειών που τώρα επιδιώκουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιτυγχάνοντας τους στόχους τους για απαλλαγή άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα και σε πολλές περιπτώσεις καθορίζοντας τον ‘ρυθμό’ για αντίστοιχες εταιρείες στον κλάδο τους. Είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον εξαιρετικό ενεργειακό μετασχηματισμό».

Η ομάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Schneider Electric βρίσκεται στο τμήμα Energy & Sustainability Services (ESS) της εταιρείας, το οποίο παρέχει ευρύτερες συμβουλευτικές υπηρεσίες στην εταιρική αγορά σχετικά με τη διαχείριση πόρων και δεδομένων, ενεργειακής απόδοσης, βιωσιμότητας, απαλλαγής από άνθρακα και μετριασμού της κλιματικής αλλαγής καθώς και στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων. Συνολικά, το τμήμα διαχειρίζεται περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενεργειακές δαπάνες για λογαριασμό των πελατών του ετησίως και παρακολουθεί σχεδόν 130 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εταιρικών εκπομπών άνθρακα. Οι πελάτες ανανεώσιμης ενέργειας περιλαμβάνουν τις Faurecia, Kellogg Co., Signify, Digital Realty και DSM, καθώς και έργα όπως το πρόγραμμα Gigaton PPA της αλυσίδας εφοδιασμού της Walmart και την πρώτη πανευρωπαϊκή κοινοπραξία για εικονικό PPA.

Η ανακοίνωση των 10.000 MW είναι μια από τις ανακοινώσεις προσφορών υπηρεσιών και γεωγραφικής επέκτασης από τη Schneider Electric ESS, συμπεριλαμβάνοντας:

  • την έναρξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή
  • τις ενισχυμένες παγκόσμιες υπηρεσίες απαλλαγής άνθρακα από την αλυσίδα εφοδιασμού
  • το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων στη Σιγκαπούρη για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών των πελατών στην Ανατολική Ασία και την Ιαπωνία
Η εταιρεία ήταν αποδέκτης του βραβείου Clean Energy Trailblazer του The Climate Group RE100 τον Σεπτέμβριο και τον Μάρτιο αναγνωρίστηκε από το Κέντρο Λύσεων Πόρων για την ηγετική της θέση στην ανάπτυξη της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ασία. Νωρίτερα φέτος, η Corporate Knights αναγνώρισε τη Schneider Electric ως την πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης