Ενέργεια

Εκτός λειτουργίας η μονάδα LNG της Freeport στο Τέξας

Εκτός λειτουργίας η μονάδα LNG της Freeport στο Τέξας

Διακοπή ρεύματος προκάλεσε η καταιγίδα Νίκολας

 

Η αμερικανική εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Freeport LNG ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν παράγει LNG στο εργοστάσιό της στο Τέξας λόγω διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια της τροπικής καταιγίδας Νίκολας σύμφωνα με το Reuters. "Η παραγωγή μας παραμένει εκτός σύνδεσης έως ότου η CentrePoint ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευής του συστήματός του", δήλωσε η εκπρόσωπος του Freeport LNG, Heather Browne, αναφερόμενη στην τοπική εταιρεία ενέργειας, η οποία είναι μονάδα της CenterPoint Energy Inc. Νωρίτερα την ίδια μέρα, το εργοστάσιο είχε προγραμματιστεί να λάβει φυσικό αέριο, το οποίο οι trader ενέργειας δήλωσαν ότι ήταν μι ένδειξη ότι το εργοστάσιο ήταν σε καλό δρόμο για να εξέλθει από τη διακοπή.

Η Refinitiv ανέφερε ότι η Freeport είχε προγραμματιστεί να παραλάβει περίπου 0,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) την Τετάρτη, από 0,1 bcfd την Τρίτη.
Αυτό, ωστόσο, είναι χαμηλότερο από το 0,9 bcfd που σχεδιάστηκε να παραλάβει νωρίτερα την Τετάρτη και συγκρίνεται με ένα μέσο όρο 2,0 bcfd τις τελευταίες 30 ημέρες. Την Τρίτη, η Freeport ανακοινωσε ότι και τα τρία τρένα υγροποίησης στο εργοστάσιο έκλεισαν πιθανώς λόγω διακοπών ρεύματος.
Στο αποκορύφωμά της το πρωί της Τρίτης, η καταιγίδα Νίκολας άφησε χωρίς ρεύμα περισσότερα από 529.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, κυρίως στην περιοχή του Χιούστον.
Το Freeport βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου περίπου 97 μίλια (97 χιλιόμετρα) νότια του Χιούστον.
Η CentrePoint, εταιρεία κοινής ωφέλειας με τις περισσότερες διακοπές λειτουργίας κατά τη διάρκεια του Nicholas, είχε περίπου 68.000 πελάτες που εξακολουθούσαν να μην έχουν ρεύμα στην περιοχή του Χιούστον την Τετάρτη το απόγευμα, σε σύγκριση με περίπου 454.000 το πρωί της Τρίτης. Τα τρία άλλα εργοστάσια εξαγωγής LNG των ΗΠΑ κατά μήκος της ακτής του Κόλπου - το Cameron του Cameron LNG στη Λουιζιάνα και το Corpus Christi της Cheniere Energy Inc στο Τέξας και το Sabine Pass στη Λουιζιάνα - συνέχισαν να λειτουργούν μέσω της καταιγίδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης